"VIŠE OD 100 PROJEKTILA LETI KA UKRAJINI": Rusi ispalili novu salvu raketa, širom zemlje ODJEKUJU SIRENE (VIDEO)
Foto: Telegram

alarmantno

"VIŠE OD 100 PROJEKTILA LETI KA UKRAJINI": Rusi ispalili novu salvu raketa, širom zemlje ODJEKUJU SIRENE (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je saopštila da je Rusija izbacila novu salvu projektila, pošto su vazdušna upozorenja odjeknula u mnogim delovima zemlje, uključujući Kijev.

Sirene su se oglasile u glavnom gradu i većem delu Ukrajine, što su zvaničnici opisali kao poslednji u talasu ruskih raketnih udara, preneo je Rojters.

- Projektili su već lansirani - rekao je portparol vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat. Trenutno nema informacija o šteti ili žrtvama.

Gardijan piše da dolazi više od 100 projektila, ispaljenih iz ruskih bombardera, a najverovatnije i projektili Kalibr iz mora.

Kako je rekao Gardijanov urednik Džulijan Borger navodno su ispaljena 104 projektila iz 13 aviona.

Neki su već prešli na teritoriju Ukrajine, a vreme udara u Kijevu se procenjuje na 14.15 po lokalnom vremenu. Takođe bi mogao da dođe do drugog talasa projektila usmerenih na prestonicu, koji bi trebalo da poleti u narednih nekoliko minuta.

"Nemojte ignorisati alarm", rekao je Andrij Jermak, šef ukrajinskog predsedničkog štaba.

Kako se saznaje, gađaju se ostaci elektromreže, a bez struje su Odesa, Žitomir, Krivi rog, pa čak i jedan deo Moldavije.

Ranije danas je saopšteno da su se misteriozne eksplozije dogodile u ponedeljak u dve ruske vazdušne baze daleko od linija fronta.

Pojedini ukrajinski mediji objavili su jutros, pozivajući se na društvene mreže, da je aerodrom u Englesu u Saratovskoj oblasti napadnut dronom i da su tom prilikom oštećena dva ruska strateška bombardera Tupoljev-95.

Na društvenim mrežama širi se video snimak sa nadzornih kamera na kom se vidi ogroman bljesak usled detonacije.

Takođe, u stravičnoj eksploziji cisterne za gorivo, na aerodromu u blizini ruskog grada Rjazanj, danas su poginule tri osobe, a šest je povređeno, izjavio je predstavnik hitnih službi.

Kako prenosi RIA Novosti, u nesreći je oštećen i avion.

(Kurir.rs/Blic/Reuters/Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track