MIGRANT (27) DEVOJČICI ZABIO NOŽ U STOMAK, DRUGOJ U GRUDI: Detalji jezivog napada u Nemačkoj, za jednu NIJE BILO SPASA (FOTO)
Foto: Profimedia

napadač uhapšen

MIGRANT (27) DEVOJČICI ZABIO NOŽ U STOMAK, DRUGOJ U GRUDI: Detalji jezivog napada u Nemačkoj, za jednu NIJE BILO SPASA (FOTO)

Planeta -

E. S. (14) je preminula, a N. M. (13) teško je povređena kada ih je juče, u ranim jutarnjim satima izbo migrant dok su devojčice putovale ka školi u nemačkom Ilerkirhbergu.

Devojčice su oko 7.30 časova pešačile ka autobuskoj stanici kada je državljanin Eritreje, tražilac azila u Nemačkoj, izleteo iz kuće i napao ih nožem.

Kako prenose nemački mediji, migrant je starijoj devojčici zario nož u stomak, a potom je N. M. zario nož u grudi. Nakon toga je pobegao u zgradu u kojoj borave tražioci azila. Policija je ubrzo stigla na lice mesta i opkolila zgradu, nakon čega je osumnjičeni za napad uhapšen.

Nemačka, napad migranta
foto: Profimedia

Mediji javljaju da je u pitanju mladić (27).

Devojčice su prevezene u bolnicu, ali za E. S. nije bilo spasa i ona je ubrzo podlegla povredama.

Jedna od svedoka svirepog zločina rekao je kako je čuo buku kod semafora.

"Pogledao sam i video dete da leži na zemlji. Iz stomaka joj je kuljala krv. Druga se držala za krvave grudi, devojčica je bila u potpunom šoku", ispričao je očevidac za Bild.

Za sada nije poznat motiv napada.

(Kurir.rs/Telegraf/Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track