Balkanac likvidirao britansku porodicu?

Masakr na Alpima

Balkanac likvidirao britansku porodicu?

Planeta -
Policija traga za čovekom koji je opisan kao neko iz istočne Evrope zbog ubistva Sada el Hilija, njegove žene i tašte u francuskom izletištu pre nedelju dana

PARIZ - Za petama ubici.Policija traga za misterioznim Balkancem koji je viđen u blizini kampa u kojem je britanska porodica El Hili, poreklom iz Iraka, letovala pre nego što je ubijena u francuskim Alpima. Naime, turistima u kampu Vilidž kamping Jurop bio je sumnjiv čovek koga su opisali kao nekoga s naših prostora.Prema svedočenju holandskog para Jana Jansena i Anmari Sauderman, koji su kampovali blizu britanske porodice, stranac se isticao jer nije bio obučen za odmor.- Muškarac koga sam videla kako se mota okolo bio je doteran. Nije nosio kravatu, ali je bio u sakou. Učinilo mi se da izgleda kao da je s Balkana ili, možda, iz istočne Evrope - ispričala je Anmari.Janu je bilo neobično to što je Sad el Hili (50) po pet puta dnevno automobilom napuštao kamp i vraćao se nakon 20-30 minuta. U početku je mislio da ide u kupovinu, ali je onda zaključio da je pet puta dnevno previše. Začudilo ga je i kad je porodica iznenada napustila kamp nakon samo dva dana, iako su rekli da planiraju da ostanu nedelju dana. Kamp su napustili u ponedeljak i navodno otišli u drugi, La Solitud de Lak, a njihov izrešetani BMW pronađen je pored obližnjeg jezera Ansi u sredu.Izvor blizak istrazi otkrio je da policija zna da se El Hili u kampu sreo s nekoliko ljudi. Policija je većinu njih identifikovala, ali još ne znaju sva imena. Istražitelji su, takođe, skoro sigurni da su Sad, njegova supruga Ikbal, tašta i biciklista koji se slučajno zatekao na mestu zločina ubijeni oružjem „škorpion“ od 7,65 milimetara proizvedenim 1959. u Čehoslovačkoj.

Sadi El Hili ubijen iz škorpiona
Sadi El Hili ubijen iz škorpiona

Ćerka ključni svedokViše informacija o ubici policija bi mogla da sazna od ćerke ubijenog bračnog para Zinab (7), koja je, kao i njena mlađa sestra Zina (4), preživela napad. Zinab je pre tri dana izašla iz kome i puštena je iz bolnice. Devojčica je zadobila frakturu lobanje i ima prostrelnu ranu od metka u ramenu, pa su je lekari stavili u veštačku komu. Njena mlađa sestra preživela je maskr nepovređena, krijući se ispod leša majke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track