HAMLETOVSKA DILEMA ELONA MASKA: Tviteraše pitao da li da ostanem ili da idem?
Foto: Shutterstock

hir jednog milijardera

HAMLETOVSKA DILEMA ELONA MASKA: Tviteraše pitao da li da ostanem ili da idem?

Planeta -

Izvršni direktor Tvitera Elon Musk, koji diže prašinu svojim potezima od kupovine kompanije u oktobru ove godine, objavio je u nedelju anketu u kojoj se pita da li treba da ostane na čelu kompanije ili da se povuče. Kako je najavio, pratiće ishod ankete.

Anketa će se završiti oko 12:20 po srednjeevropskom vremenu. Mask nije otkrio detalje kada će se povući, ako rezultati ankete pokažu da većina učesnika želi da to učini.

Kada ga je jedan od korisnika upitao ko bi mogao da ga nasledi na čelu Tvitera, Mask je odgovorio da „nema naslednika“.

Mask je objavio anketu u nedelju nakon što se politika kompanije ponovo promenila, koja zabranjuje korisnicima da otvore nalog samo da bi promovisali druge društvene mreže i sadržaj koji sadrži linkove ili korisnička imena ka drugim rivalskim platformama.

Ovaj potez utiče na brojne društvene mreže kao što su Mastodon Donalda Trampa, Post i Truth Social, kao i na agregatore linkova trećih strana kao što su linktr.ee i ink.bi. TikTok u kineskom vlasništvu nije naveden. Tviter je najavio promenu svoje politike objavljivanja nakon što su korisnici počeli da ohrabruju pratioce da pogledaju svoje postove na drugim mestima.

„Tviter više neće dozvoliti besplatnu promociju određenih platformi društvenih medija ubuduće“, navodi se u saopštenju Tvitera. Na primer, korisnicima na ovoj mreži neće biti dozvoljeno da postavljaju pozive pratiocima da ih prate negde drugde. Ako ne budu poštovali nova pravila, od korisnika će se prvo tražiti da izbrišu određeni tvit, nakon čega će uslediti privremena i trajna zabrana naloga.

Suosnivač Tvitera Džek Dorsi, koji je nedavno investirao u društvenu mrežu Nostr i koji je svojevremeno imao slična razmišljanja o kompaniji kao i Mask pre nego što je bio primoran da preuzme društvenu mrežu u oktobru, samo je tvitovao pitanje kao odgovor na Muskov najnoviji potez: "Zašto?"

Kurir.rs/RTV SLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track