RASTE BROJ POGINULIH U EKSPLOZIJI CISTERNE U AVGANISTANU: Povređeno 37 ljudi, zatvoren tunel koji predstavlja KLJUČNU VEZU (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

RASTE BROJ POGINULIH U EKSPLOZIJI CISTERNE U AVGANISTANU: Povređeno 37 ljudi, zatvoren tunel koji predstavlja KLJUČNU VEZU (VIDEO)

Planeta -

Broj poginulih u požaru nakon što je eksplodirala cisterna za gorivo u tunelu severno od avganistanske prestonice Kabula, popeo se na 31, saopštio je portparol Ministarstva zdravlja te zemlje.

Kako je naveo, povređeno je 37 ljudi, prenosi Rojters.

Ministarstvo javnih radova saopštilo je da se eksplozija, u subotu uveče po lokalnom vremenu, dogodila nakon prevrtanja cisterne sa gorivom u tunelu Salang 90 kilometara severno od Kabula.

Požar, za koji je Ministarstvo javnih radova saopštilo da je izazvan prevrtanjem cisterne za gorivo, izbio je u tunelu u subotu uveče. Broj poginulih je prvobitno procenjen na 12 nakon što je požar u nedelju ugašen, iako su zvaničnici upozorili da bi broj žrtava mogao da poraste.

Tunel je u ponedeljak ostao zatvoren za saobraćaj, a portparol Ministarstva javnih radova rekao je da će pokušati da ga otvore u utorak, prenosi Reuters.

Tunel dug 2,6 km koji je izgradio Sovjetski Savez je istorijski inženjerski podvig koji predstavlja ključnu vezu između severa i juga zemlje, jer povezuje Kabul i sever Avganistana, tako povezujući indijski potkontinent sa Centralnom Azijom kroz planinski prolaz na 3.400 metara visine.

(Kurir.rs/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track