"RUSIJA NEMA BLIŽEG SARADNIKA OD BELORUSIJE" Đukić: Posetom Putina Minsku dileme su otklonjene, jedna komanda, jedno naoružanje!
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

rat u ukrajini

"RUSIJA NEMA BLIŽEG SARADNIKA OD BELORUSIJE" Đukić: Posetom Putina Minsku dileme su otklonjene, jedna komanda, jedno naoružanje!

Planeta -

Šta je povod za posetu ukrajinskog predsednika Americi? To je ujedno i njegovo prvo napuštanje zemlje od početka rata, 24. februara. Zvaničan poziv za posetu Sjedinjenim Državama upućen je pre nedelju dana, navode izvori iz administracije predsednika Bajdena. Zelenski je u SAD doputovao američkim vojnim avionom.

Srećko Đukić, bivši diplomata dao je svoj uvid u celu priču, u studiju Kurir TV, u jutarnjoj redakciji.

Volodimir Zelenski, Kapitol Hil
foto: AP/Carolyn Kaster

Ovo je nova etapa rata, nova spirala. Putin je uoči posete Belorusiji izneo svoje planove, koji su krajnje militaristički. Zelenski se saglasio sa Bajdenom da mora da uđe u dijalog sa Putinom, i da napravi prvi korak ka mogućem okončanju rata - rekao je Đukić.

Kako je Putin rekao da NATO koristi sve svoje kapacitete protiv Rusije i ponovio da će Moskva ispuniti sve ciljeve vojne operacije u Ukrajini, Đukić je protumačio ove poruke.

00:41

Posetom Putina Minsku sve dileme su otklonjene

- Znate Moskva ima običaj da odmah pakuje i šalje i emituje svetu konvencionalne političke poruke, uključujući i nuklearno oružje - počeo je Đukić. On je razdvojio konvencionalni i nuklearni rat kao nespojive. Prokomentarisao je protivraketne i nove PVO sisteme.

- Rusija nema bližeg saveznika od Belorusije. Treba imeti u vidu potpunu integraciju ruske i beloruske armije. Tamo postoji jedna komanda, jedno naoruzanje. Posetom Putina Minsku sve dileme su otklonjene - rekao je Đukuć

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track