NEVIN OSUĐEN NA SMRT, U ZATVORU PROVEO 25 GODINA: Manje od 2 godine posle puštanja, muškarac iz Filadelfije UBIJEN NA SAHRANI
Foto: Shutterstock

sudbina

NEVIN OSUĐEN NA SMRT, U ZATVORU PROVEO 25 GODINA: Manje od 2 godine posle puštanja, muškarac iz Filadelfije UBIJEN NA SAHRANI

Planeta -

Kristofer Vilijams, oslobođen nakon što je proveo 25 godina nevino osuđen na smrtnu kaznu, ubijen je na sahrani u Severnoj Filadelfiji, manje od dve godine nakon što je oslobođen krivice.

Otac šestoro dece Kristofer Vilijams pogođen je u glavu dok je vozio u koloni pogrebne povorke za Tajri Litla u Severnoj Filadelfiji. Vilijams je proveo 25 godina u zatovru nego što je oslobođen optužbi za četiri ubistva i pušten u februaru 2021. godine.

Vilijams (62) je takođe oslobođen optužbi za još dva ubistva - sva su uključivala istog zatvorskog doušnika. On i saoptuženi Teofalis Vilson osuđeni su za ubistva iz 1989. na osnovu lažnog svedočenja i prikrivenih dokaza.

Nakon puštanja na slobodu, rekao je za novine: „Nikada u istoriji pravosudnog sistema Pensilvanije niko nije optužen za šest ubistava, oslobođen za dva, a sada oslobođen optužbi za četiri.

Vilijams je sa još jednim čovekom bio optužen da je bio deo bande koja je ubila tri narko dilera, a proveo je skoro tri decenije u zatvoru.

On je posle oslobađanja rekao da "nikada u istoriji pravosudnog sistema Pensilvanije nije neko bio optužen za šest ubistava, oslobođen za dva, a na kraju oslobođen za četiri".

d svog oslobađanja prošle godine, Vilijams je održavao veze sa ljudima sa kojima je bio u zatvoru i često bi ih posećivao.

akođe, stalno se zalagao za one koje je smatrao da su nevinog osuđeni.

Njegov najmlađi sin, Christopher Hartwell, rekao je da je njegov otac obradio "svakog sa kim je razgovarao".

"Govoreći o godinu i osam meseci koliko sam ga imao ovde, naučio me je kako da budem bolji čovek. Pomogao mi je da i sam budem budem bolji otac", rekao je on.

Terens Luis, koji je takođe nedavno oslobođen, nazvao je Vilijamsa "čovekom koji se ne predaje" i "čovekom koji se bori za pravdu".

Do sada niko nije uhapšen povezan sa ovim pucnjavom.

(Kurir.rs/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track