POKOJNIK SE JAVIO 4 MESECA POSLE SMRTI: Glas je njegov, ali slike nema! Da li je lider Al Kaide Ajman al Zavahiri zaista ŽIV?!
Foto: Foto: Printscreen Youtube/ The Telegraph

niko telo nije video

POKOJNIK SE JAVIO 4 MESECA POSLE SMRTI: Glas je njegov, ali slike nema! Da li je lider Al Kaide Ajman al Zavahiri zaista ŽIV?!

Planeta -

Ajman al Zavahiri lider Al Kaide koji je navodno od avgusta ove godine zvanično mrtav, kada je američka raketa lansirana iz drona pogodila njegov stan u Kabulu i navodno ga usmrtila oglasio se preko snimka.

Al Zavahiri je objavio 35 -minutni snimak na kome se čuje se zaista njegov glas, ali niko sa sigurnošću ne može da predpostavi kada je snimak načinjen.

Zapadni izvori navode da je objavljeni snimak bez datuma i transkript nije ukazao na vremenski okvir kada je mogao biti napravljen. Možda pre njegove smrti?

Ajman al Zavahiri se godinama skrivao, a operacija njegovog lociranja i ubistva rezultat je "pažljivog, strpljivog i upornog" rada antiterorističke i obaveštajne zajednice, rekao je ranije visoki zvaničnik američke administracije, a prenosi Rojters.

Al Zavahiri je, prema riječima američke vlasti, ubijen u njegovoj kući dok mu je porodica bila na sigurnom, međutim talibani tvrde kako oni nikada nisu pronašli telo.

Al Kaida nije nikada imenovala naslednika, a stručnjaci na njegovom mestu vide Saifa al Adela, bivšeg egipatskog pripadnika ovih posebnih snaga, koji je bio visokorangirani član organizacije.

Kurir.rs/Klix.ba/Reutres/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track