POSLEDICE NEZAPAMĆENE ZIME U SAD Širi se snimak iz Sijetla: Auta se sudaraju po zaleđenoj ulici kao IGRAČKE, opšti HAOS! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

istorijska zima

POSLEDICE NEZAPAMĆENE ZIME U SAD Širi se snimak iz Sijetla: Auta se sudaraju po zaleđenoj ulici kao IGRAČKE, opšti HAOS! (VIDEO)

Planeta -

Uslovi za vožnju u mnogim delovima Amerike, pa tako i u Sijetlu, izrazito su opasni usled snažne snežne oluje i nezapamćeno niskih temperatura koje su pogodile Ameriku.

Tako je objavljen jedan snimak na Tviteru, na kom se vidi automobil kako klizi niz ulicu i sudara se s više vozila.

Ta regija je u petak bila na udaru snažne ledene kiše, što je prouzrokovalo da ceste postanu izrazito klizave i opasne za vožnju.

Na snimku koji je objavljen iz Sijetla vidi se automobil koji na sve načine pokušava da se kreće ulicom, ali proklizava i tada se sudara sa više automobila.

Takođe se na snimku mogu videti i drugi automobili koji proklizavaju, piše nypost.com. Podsetimo, snažna zimska oluja i ekstremno niske temperature izazvale su kolaps širom SAD-a i Kanade.

Najmanje 28 ljudi umrlo je u SAD-u dok se zemlja bori s brutalnom zimskom olujom.

Gotovo 300.000 domova i firmi ostalo je bez struje, dok su temperature padale znatno ispod nule. Guvernerka Njujorka Keti Hočul ocenila je da je oluja "jedna od najgorih u istoriji", istakavši da su mnoga vatrogasna vozila i vozila Hitne pomoći zaglavljena u snegu.

Međunarodni aerodrom Bufalo Nijagara zatvoren je do ponedeljka ujutro. Iako je većina smrtnih slučajeva izazvana saobraćajnim nesrećama, bilo je i smrtnih slučajeva zbog izloženosti niskim temperaturama.

(Kurir.rs/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track