RUSIJA VRAĆA IZGUBLJENI GRAD? Izdato hitno naređenje stanovništvu - EVAKUACIJA HERSONA!
Foto: Delil SOULEIMAN / AFP / Profimedia, Sergey BOBOK / AFP / Profimedia, EPA-EFE/STRINGER

pojačaNI napadI minobacačIMA i raketama dugog dometa

RUSIJA VRAĆA IZGUBLJENI GRAD? Izdato hitno naređenje stanovništvu - EVAKUACIJA HERSONA!

Planeta -

Ukrajinski zvaničnicu su izdali hitno naređenje svim stanovnicima grada Hersona da se evakuišu zbog pojačanog bombardovanja grada, prenosi britanski "Gardijan".

Ruska vojska je pojačala napade minobacačem i raketama dugog dometa. Da podsetimo, Ukrajina je početkom novembra povratila ovaj grad, a to je proslavila kačenjem zastava u centru grada.

Prema pisanju britanskog lista, jedan deo stanovnika ovog grada je sa "oduševljenjem" dočekao ovo naređenje zbog toga što bombardovanje traje "predugo". Za američki "CNN" se oglasio Dmitro Podubnij, član gradske skupštine.

"Govorim ljudima da je Herson trenutno jedan od najopasnijih i najrizičnijih mesta. Kažem im da zamisle da su na odmoru i da moraju da napuste mesto na nekoliko nedelja. Biće im lakše na taj način da se presele. Ipak, uprkos upozorenju, dobar deo građana želi da ostane", rekao je on.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Mondo/Guardian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track