POSLE UKRAJINACA OGLASILI SE I RUSI O NOVOGODIŠNJIM UDARIMA: Gađali smo fabrike dronova! Sprečili smo teroristički napad
Foto: Twitter Printscreen

preventivno delovanje

POSLE UKRAJINACA OGLASILI SE I RUSI O NOVOGODIŠNJIM UDARIMA: Gađali smo fabrike dronova! Sprečili smo teroristički napad

Planeta -

Udari na više ukrajinskih gradova, medju kojima i Kijev pred Novu godinu ciljali su postrojenja za proizvodnju dronova, da bi se osujetili planirani "teroristički" napadi, saopštila je danas ruska vojska.

"Ruske oružane snage su 31. decembra sprovele precizni vazduhoplovni napad dugog dometa na ukrajinske vojne instalacije uključene u proizvodnju borbenih dronova koji se koriste za terorističke napade na Rusiju", navelo je rusko ministarstvo odbrane u dnevnom izveštaju.

Ministarstvo je dodalo da su "osujećeni planovi kijevskog režima čiji cilj je da sprovedu terorističke napade na Rusiju u bliskoj budućnosti".

Moskva često naziva "terorističkim delovanjem" operacije koje ukrajinska vojska sprovodi na ruskoj teritoriji.

Ruska vojska je najavila takodje da nastavlja svoju ofanzivu u regionu Donjecka na istoku Ukrajine gde je trenutno koncentrisan najveći deo borbi.

U ruskim udarima izvršenim juče na Kijev i druge ukrajinske gradove najmanje troje ljudi je stradalo a 50 je ranjeno, prema najnovijim podacima ukrajinskih vlasti.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track