TRUDNU KOLEGINICU PRETUKLI U PARLAMENTU: Dvojica senegalskih opozicionara osuđena na kazne zatvora zbog skandaloznog nasilja
Foto: Printscreen Twitter

poslanica u teškom stanju

TRUDNU KOLEGINICU PRETUKLI U PARLAMENTU: Dvojica senegalskih opozicionara osuđena na kazne zatvora zbog skandaloznog nasilja

Planeta -

Dvojica opozicionih parlamentaraca u Senegalu osuđena su na šest meseci zatvora jer su tokom rasprave udarili trudnu koleginicu Amy Ndiaye u stomak.

Sudija je takođe naredio Mamadou Niangu i Massati Sambu da zastupnici Ndiaye plate pet miliona CFA franaka (oko 8.100 $) odštete.

Oni su napali Ndiaye nakon što je ona kritikovala opoziciju, a incident koji se dogodio 1. decembra je naišao na osude širom sveta.

Na snimku koji se proširio internetom je vidljivo da je Samb prišao Ndiaye i krenuo da je šamara, nakon čega je ona krenula stolicom na njega, ali je dobila udarac nogom u stomak od drugog parlamentarca.

Tu nastaje komešanje i ostali parlamentarci pokušavaju da smire situaciju, a Ndiaye pada u nesvest.

Strahovalo se da će izgubiti bebu, a njen advokat Baboucar Cissé je za novinsku agenciju AFP izjavio da je ona "i dalje u izuzetno teškoj situaciji", iako je puštena iz bolnice.

Advokati dva parlamentarca nasilnika, iako postoji snimak, su na sudu tvrdili da njihovi klijenti nisu fizički napali svoju koleginicu, javlja BBC.

Advokati optuženih opozicionih parlamentaraca su zastupali stav da njihovi klijenti imaju imunitet od krivičnog gonjenja.

Inače u senegalskom parlamentu vlada napetost otkako je vlada izgubila većinu na parlamentarnim izborima u januaru prošle godine.

(Kurir.rs/ATV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track