PUTIN IZDAO NAREĐENJE: Šojgu da podnese izveštaj o snabdevanju vojske oružjem u Ukrajini
Foto: Profimedia /Kirill KUDRYAVTSEV /AFP

PUTIN IZDAO NAREĐENJE: Šojgu da podnese izveštaj o snabdevanju vojske oružjem u Ukrajini

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da se civilne bolnice koriste za lečenje ranjenih na ratištima u Ukrajini i da Ministarstvo odbrane Rusije do 1. fenruara podnese izveštaj o obezbeđenju vojnih jedinica i odreda Oružanih snaga Rusije angažovanih u Ukrajini, javila je agencija TASS.

Putin je ministru odbrane Sergeju Šojguu naložio da podnese izveštaj o obezbeđivanju naoružanja, uniformi i druge opreme vojnom osoblju koje učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

„Ministarstvo odbrane Rusije će podneti izveštaj o obezbeđenju vojnih jedinica i odreda Oružanih snaga Rusije koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji naoružanjem, vojnom i specijalnom opremom, materijalima i sredstvima, uključujući uniforme i (borbenu) opremu, sisteme mobilnog izviđanja, lične zaštitne i maskirne opreme, kao i o merama koje se preduzimaju za unapređenje rada Ministarstva odbrane Rusije u toj oblasti“, citira TASS naređenje upućeno Šojguu, koje je objavljeno danas na sajtu Kremlja.

Kao rok za izveštaj Ministarstva naveden je 1. februar.

Putin je zadužio Ministarstvo zdravlja da zajedno sa Ministarstvom odbrane „razradi mogućnost njegovog naređenja za korišćenje civilnih bolnica za lečenje i rehabilitaciju ranjenih u specijalnoj vojnoj operacij“, navodi TASS.

„Ministarstvo zdravlja Rusije zajedno sa Ministarstvom odbrane Rusije podneće predloge o mogućnosti korišćenja medicinskih organizacija koje odgovaraju Ministarstvu zdravlja Rusije da bi pojedincima koji su učestvovali u specijalnoj vojnoj operaciji obezbedili stacionarnu medicinsku negu i rehabilitaciju“, navodi se Putinovoj naredbi.

Krajnji rok je 15. januar, a za izvršenje naređenja zaduženi su ministar zdravlja Mihail Muraško i ministar odbrane Sergej Šojgu, piše TASS.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track