PREDSEDNIK JUŽNOG SUDANA SE UNEREDIO PRED KAMERAMA, A SADA SE SVETI ZBOG SNIMKA: Hapšenja zaposlenih na TV traju danima (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

neprijatnost

PREDSEDNIK JUŽNOG SUDANA SE UNEREDIO PRED KAMERAMA, A SADA SE SVETI ZBOG SNIMKA: Hapšenja zaposlenih na TV traju danima (VIDEO)

Planeta -

Šest novinara privedeno je u Južnom Sudanu nakon što je u javnost procurio snimak na kojem se vidi kako predsednik Salva Kir mokri u gaće na zvaničnoj ceremoniji otvaranja puta i to dok se pevala himna, saopštio je danas nacionalni novinarski sindikat.

Kako se vidi na početku video snimka, vremešni predsednik (72) nije ni svestan da mu se niz pantalone širi mrlja koja se pod njegovim stopalima pretvara u lokvicu. Kamerman koji je snimao brzo je prešao na drugi kadar, a istovremeno su Kir i njegova pratnja shvatili šta se dešava.

Snimak neprijatne scene nikada nije prikazan na televiziji, međutim, kasnije je počeo da kruži društvenim mrežama.

Snimak je doveo u pitanje zdravstveno stanje i sposobnost predsednika da vodi naciju. Novinari, koji rade sa državnom radiodifuznom korporacijom Južnog Sudana, privedeni su u utorak i sredu, rekao je Patrik Ojet, predsednik Unije novinara Južnog Sudana.

Privedeni su zbog sumnje da su neovlašćeno objavili snimak. Ojet je za Rojters rekao da su osumnjičeni jer su znali kako je snimak predsednika koji mokri tokom javnog događaja procurio u javnost.

Kir je predsednik otkako je Južni Sudan stekao nezavisnost 2011. godine. Od tada nisu održani izbori. Vladini zvaničnici su više puta demantovali glasine koje kruže društvenim mrežama da predsednik nije dobrog zdravlja. Zemlja je većim delom protekle decenije bila upletena u sukobe.

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track