OBJAVLJEN SNIMAK VANDALIZMA Pogledajte kako izgleda predsednička palata u Brazilu nakon upada: "Sve je UNIŠTENO" (VIDEO)
Foto: AP Eraldo Peres

totalni haos

OBJAVLJEN SNIMAK VANDALIZMA Pogledajte kako izgleda predsednička palata u Brazilu nakon upada: "Sve je UNIŠTENO" (VIDEO)

Planeta -

Juče tokom dana je nekoliko hiljada pristalica bivšeg predsednika Žaira Bolsonara upalo u predsedničku palatu, Kongres i Vrhovni sud, u pokušaju da ospore rezultate nedavnih izbora iz oktobra, jer smatraju da je njihov lider Bolsonaro pokraden, a na Tviteru je objavljen snimak nakon vandalizma.

Portparol brazilskog predsednika objavio je video-snimak vandalizma koji su demonstranti priredili u njegovoj kancelariji u Predsedničkoj palati u Brazilu.

"Evo me u mojoj kancelariji na drugom spratu Predsedničke palate. Kao što vidite, sve je uništeno", rekao je Paulo Pimenta na klipu.

"Ovo je kriminal, to je ono što revoltira. Umetnička dela... Pogledajte šta su vandali uradili, haos koji su napravili", dodao je on.

Na snimku se može videti prevrnut nameštaj, kao i nered u svim kancelarijama u hodniku.

On je dodao da je neverovatno šta je urađeno u Palati.

Juče tokom dana, nekoliko hiljada pristalica bivšeg predsednika Žaira Bolsonara upalo je u predsedničku palatu, Kongres i Vrhovni sud, u pokušaju da ospore rezultate nedavnih izbora iz oktobra, jer smatraju da je njihov lider Bolsonaro pokraden.

"Ono što se danas desilo u Braziliji je varvarstvo. Svi koji su učestvovali u neredima biće pronađeni i kažnjeni.

Smatram da je danas došlo do sigurnosnog proboja. Izgrednike možemo nazvati fašistima, fanaticima i učinićemo sve da nađemo njihove finansijere, biće kažnjeni u skladu sa zakonom najoštrije", poručio je juče Lula, koji se nalazi u službenoj poseti u Sao Paulu.

(Kurir.rs/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track