IVANA RAZBESNELA UKRAJINCE: Dok vojnici ginu, a civili pate bez struje i vode, devojka KORUMPIRANOG generala BAHATI SE PO PARIZU
Foto: Printscreen Facebook

nekom rat, nekom brat

IVANA RAZBESNELA UKRAJINCE: Dok vojnici ginu, a civili pate bez struje i vode, devojka KORUMPIRANOG generala BAHATI SE PO PARIZU

Planeta -

Potparolka odeljenja za štampu Južnog regionalnog odeljenja Državne granične službe Ukrajine, Ivana Plantovskaja, razbesnela je Ukrajince pošto se na društvenim mrežama razmetala luksuznim životom i novogodišnjim putovanjem u Pariz.

Na jednoj od fotografija objavljenim na njenom Fejsbuk proofilu, ona pozira u otkrivenoj haljini i čizmama, dok u pozadini sija Ajfelova kule. Plantovskaja je ovu sliku prokomentarisala rečima: „2023, verujem u tebe!“.

Ukrajinci su bili ogorčeni slikama portparolke, a ona je zbog negativnih reakcija zatvorila svoje profie na Fejsbuku i Tiktoku, najavivši da će reći "istinu".

Snimci ekrana su međutim ostali na društvenim mrežama.

Pojedini ukrajinski mediji povezuju Ivanu sa načelnikom Južnog regionalnog odeljenja Službe državne bezbednosti Ukrajine, general-majorom Sergejom Mulom, koji se sumnjiči za korupciju, i koji uprkos sumnjama nije sklonjen sa položaja, iako poseduje ogromnu imovinu.

Državna granična služba prokomentarisala je glamurozne fotografije, a portparol DPSU Andrij Demčenko je u komentaru za ukrajinske medije rekao da je odeljenje „odmah reagovalo”.

- Odluka će se, posebno, odnositi na njenu dalju službu i vršenje dužnosti. Sve će biti u okviru zakona, rekao je Demčenko.

Portparol DPSU je dodao da je "zaista žalosno" za graničnu službu da tokom rata, kada većina brani zemlju i gine za nju, ima onih koji više vode računa o svom ličnom životu u redovima DPSU-a, i time se razmeću. Prema Andriju Demčenku, ovo je u suprotnosti sa moralnim normama i neprihvatljivo je za vreme rata.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track