NOVI ŠAMAR PUTINU STIŽE SA KAVKAZA Jermenski premijer Pašinjan poručio Moskvi: Kod nas ove godine nećete održati vojne vežbe
Foto: EPA/ARMENIAN PRIME MINISTER PRESS

poruka iz jerevana

NOVI ŠAMAR PUTINU STIŽE SA KAVKAZA Jermenski premijer Pašinjan poručio Moskvi: Kod nas ove godine nećete održati vojne vežbe

Planeta -

Jermenija je u utorak objavila da je odbila biti domaćin vojne vežbe saveza na čelu s Rusijom u 2023., u prilikama nezadovoljstva Moskvom zbog zatvaranja važnog prometnog pravca za snabdevanje enklave Nagorno Karabaha, piše Jutarnji list.

Informacija dolazi u trenutku kada Jemenija pokazuje pojačane znakove netrpeljivosti prema svom ruskom savezniku kojemu predbacuje da ne reaguje na "provokacije" Azerbajdžana u vezi sa Karabahom, gde je Moskva, koja je trenutno zaglavljenau ofanzivi u Ukrajini, rasporedila svoje mirovne snage.

"Jermenija misli da ove godine nije primereno održavati vežbu Organizacije Ugovora o zajedničkoj bezbednosti (ODKB)... Ta se vežba neće održati", rekao je jermenski premijer Nikol Pašinjan na konferenciji za medije.

Kako je rekao Pašinjan, Jerevan je o tome već obavestio vojni savez koji predvodi Moskva, a okuplja više bivših sovjetskih republika.

Pašinjan je predbacio Organizaciji zbog toga što "nije osudila delovanje Azerbajdžana", a Rusiji da ne ispunjava svoj zadatak " garanta jermenske bezbednosti".

"Jermenija je očekivala posebne akcije ruskih i drugih partnera na polju bezbednosti. Ali, Jerevanu je rečeno da granice Jermenije i Azerbajdžana nisu utvrđene", požalio se još Pašinjan.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track