SVETSKI TRGOVINSKI CENTAR U NJUJORKU KRATKO BIO EVAKUISAN: Policija istraživala sumnjivi paket, nema opasnosti!
Foto: Printscreen Twitter

SVETSKI TRGOVINSKI CENTAR U NJUJORKU KRATKO BIO EVAKUISAN: Policija istraživala sumnjivi paket, nema opasnosti!

Planeta -

Policija Njujorka prethodno je evakuisala je stanicu Svetskog trgovinskog centra u Njujorku u utorak poslepodne posle mogućeg straha od bombe i 'sumnjivog paketa' u zgradi.

Policajci su izdali hitno upozorenje nešto pre 13.30 časova upozoravajući ljude da se drže podalje od Okulusa, dok su sedoci požurili iz stanice usred upozorenja o evakuaciji.

„Zbog policijske istrage, molimo izbegavajte Okulus u ovom trenutku“, navela je njujorška policija.

Svedoci navode da trenutno nema vozova koji voze do ili od Svetskog trgovinskog centra – nakon što je sumnjivi paket navodno ostavljen na šinama.

Snimci sa lica mesta pokazuju policiju i pripadnike vojske kako postavljaju kordon dok su izbezumljeni putnici izlazili iz zgrade.

New York, Njujork
foto: Printscreen Twitter

Vozila hitne pomoći, uključujući kombije i helikoptere, viđena su oko zgrade dok policija nastavlja istragu i evakuaciju stanice.

Međutim, policija je kasnije objavila da je "sve čisto". Daily Mail navodi da je pronađen ekspres-lonac u zadnjem vagonu jednog voza koji je u stanici proveo više od sat vremena.

Inače, Okulus – koji je transportno čvorište u kojem se nalaze platforme podzemne železnice Svetskog trgovinskog centra – jedna je od zgrada podignutih nakon napada na Kule blizankinje 2001. godine.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track