UČENIK (17) KOJI JE NASMRT IZBO PROFESORKU, PLANIRAO I MASOVNU PUCNJAVU U ŠKOLI: Novi detalji bizarnog zločina u Nemačkoj
Foto: Profimedia

MOTIV NEPOZNAT

UČENIK (17) KOJI JE NASMRT IZBO PROFESORKU, PLANIRAO I MASOVNU PUCNJAVU U ŠKOLI: Novi detalji bizarnog zločina u Nemačkoj

Planeta -

Tokom jučerašnjeg dana, javnost u Nemačkoj šokirao je slučaj koji se odigrao u jednoj školi u Ibenbirenu kada je učenik (17) nožem nasmrt izbo profesorku.

Naime, incident se dogodio u strukovnoj školi u trenutku kada je nesrećna 55-ogodišnja žena žena bila sama u učionici, nakon čega ju je učenik posetio, napao nožem i usmrtio na licu mesta.

Nakon zločina, učenik je pozvao policiju i predao se bez otpora, potvrdio je portparol Tužilaštva u Munsteru.

Na mestu zločina odmah su stigla brojna policijska patrolna vozila i spasilački helikopter koji su na licu mesta izvršili uviđaj.

Osumnjičenom učeniku se već sudi u zapadnoj Nemačkoj zbog planiranja masovne pucnjave u svojoj školi u Esenu, a u optužnici je navedeno da su njegove mete trebale da budu nastavnici i drugi učenici, piše DW.

Kabinet saveznog tužioca je saopštio da je 17-godišnjak u napadu u tom slučaju planirao da koristiti i eksplozivne naprave s namerom da se to shvati kao teroristički napad motivisan desničarskim ekstremizmom.

Motiv zločina još uvek nije poznat, niti u kakvom su odnosu bili nastavnica i osumnjičeni mladić.

Kurir.rs/DW

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track