NEMAČKI NOVINAR I UREDNIK NA METI UKRAJINSKIH AKTIVISTA: Objavio snimke lokacije ukrajinske vojske, a sad mu prete smrću!
Foto: YouTube/BILD

od miljenika do neprijatelja

NEMAČKI NOVINAR I UREDNIK NA METI UKRAJINSKIH AKTIVISTA: Objavio snimke lokacije ukrajinske vojske, a sad mu prete smrću!

Planeta -

Julian Repke, nemački novinar, urednik političke rubrike u Bildu koji je od početka ruske invazije na Ukrajinu podržao vlast u Kijevu, imao okačenu ukrajinsku zastavu i oštro napadao Moskvu, Putina i Kremlj, kao i rusku vojsku, dok je podržavao ukrajinsku našao se na meti proukrajinskih aktivista, koji mu prete smrću

Naime, kako je Ropke objavio na svom Tviter nalogu on se našao na meti proukrajinskih aktivista koji su pozvali na njegovu egzekuciju jer je objavio geolokaciju i snimke ukrajinske vojske i ukrajinskih vojnika, koji su zatim bili zasuti ruskim raketama.

"Provereni ukrajinski NAFO aktivisti pozivaju na moju egzekuciju jer geolociram snimke ukrajinske vojske i ukrajinskih vojnika koje su objavili preko društvenih mreža. Ovo je otišlo predaleko, momci nije me briga ako se ne slažete sa mnom, ali zahtevati da mene ubiju je.. vau", napisao je Repke, a onda i dodao ispod tog komentara.

"Oh i usput:"j.bi se! Prokremaljski ološ me nije zastrašio i zaustavio moje izveštavanje preteći mi iznova i iznova uporteklih osam godina, a neđeš ni ti. Ako nastavite da pretite ili čak činite zločine protiv mene, završićete u zatvoru. Opet ovo je van zakona", napisao je Repke.

A sve je počelo kada je Repke u četvrtak objavio infromaciju o lokacijima ukrajinske vojske u Soledaru.

" Dok me ljudi stalno nazivaju „lažljivcem“ i „ruskim propagandistom“, možda mi samo pokažete neke od oblasti Soledara, još uvek pod kontrolom Ukrajine. Drago mi je da pronađem bilo koji ukrajinski snimak ili slike. U međuvremenu, mogu vam reći šta kontrolišu Rusi. Na osnovu vizuelnih dokaza", napisao je Repke.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track