DOK UKRAJINCI GINU, ON SE BRČKA! Skandal u Kijevu: Ukrajinski političar uzeo odmor i OTPUTOVAO NA TAJLAND za vreme rata! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

zelenski mu ovo nije oprostio

DOK UKRAJINCI GINU, ON SE BRČKA! Skandal u Kijevu: Ukrajinski političar uzeo odmor i OTPUTOVAO NA TAJLAND za vreme rata! (VIDEO)

Planeta -

Vladajuća stranka Ukrajine isključila je jednog poslanika nakon što su izveštaji pokazali da je putovao na Tajland tokom rata sa Rusijom. Portparolka stranke Julija Paličuk rekla je u petak da je Mikola Tiščenko isključen iz stranke Sluge naroda nakon što se na sajtu ukrajinske ambasade na Tajlandu pojavila najava da će se Tiščenko sastati sa pripadnicima ukrajinske dijaspore u tamošnjem hotelu.

Tiščenko je na Fejsbuku rekao da je na poslovnom putu u Aziji uz odobrenje partijskih lidera i da "deluje isključivo u interesu Ukrajine". Predsednik parlamenta Ruslan Stefančuk rekao je da nije odobrio putovanje.

Zelenski se bori protiv korupcije

Zimska poseta sunčanoj jugoistočnoj Aziji došla je u trenutku kada je predsednik Volodimir Zelenski odlučio da se pozabavi činjenicom da političari treba da snose veću odgovornost za svoje postupke. Politički analitičari kažu da je Zelenski hteo da pokaže zapadnim političarima i ratom umornim Ukrajincima da je ozbiljan u pogledu kažnjavanja zloupotrebe vlasti.

Više od deset visokih zvaničnika je smenjeno ili podnelo ostavke ove nedelje, uključujući zamenika tužioca koji je bio pod lupom medija zbog odmora u Španiji. Ostavku je podneo i predsednikov savetnik, kojeg su lokalni mediji prozivali da vozi skupe automobile.

Zelenski je ove nedelje najavio zabranu zvaničnicima da odlaze na privatna putovanja u inostranstvo. Većini ukrajinskih muškaraca uzrasta od 18 do 60 godina već je zabranjeno da napuste zemlju pod vanrednim stanjem otkako je Rusija započela invaziju na susednu zemlju u februaru prošle godine.

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track