MOSKVI PRETI NAPAD SA SEVERA? MLAKAR: Ako ispale rakete na Kremlj preći će trostruku crvenu liniju UKRAJINA ČEKA SAMO JEDNU STVAR
Foto: Shutterstock/Niquirk, EPA / Yuri Kochetkov, Ukrainian President Press Office / UPI / Profimedia

KURIR TV

MOSKVI PRETI NAPAD SA SEVERA? MLAKAR: Ako ispale rakete na Kremlj preći će trostruku crvenu liniju UKRAJINA ČEKA SAMO JEDNU STVAR

Planeta -

Rat u Ukrajini ušao je u 339. dan, a najteže borbe vode se na istoku zemlje. Ipak, opasnije i krvavije od svega toga tek bi moglo da usledi jer i ruska i ukrajinska strana iznova zaoštravaju ratne poruke!

Gosti Usijanja bili su Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu i Andrej Mlakar, urednik rubrike Planeta na portalu Kurir.rs.

Mlakar se najpre dotakao izjave iz Kijeva gde se navodi da spremaju udar na Moskvu i Sankt Petersburg.

- Moskva se sprema za jednu vrstu udara. Savetnik Mihajlo Podaljak naveo je da će Ukrajina tražiti krstareće rakete. Velika Britanija izrazila je spremnost svoje "storm šedou" rakete, koje koriste njihovo vazduhoplovstvo, dopremi i Ukrajini. Moskva je postavila taj strateški prsten oko grada koji ne čini samo raketni štit nego i PVO sistemi. Moskva je takođe navela da pretnja može doći sa severa - istakao je Mlakar.

Andrej Mlakar
foto: Kurir televizija

Obradović se složila da postoji mogućnost za napad na Moskvu, ali da Ukrajina to neće uraditi sve dok ne podigne svoju odbranu.

- Mislim da Ukrajina neće poći na taj potez dok ne bude zasigurna da ima sve metode odbrane, kako bi primila odgovor od Ruske Federacije - rekla je Obradović.

Biljana Šahrimanjan Obradović
foto: Kurir televizija

Ona je takođe dodala da mi zapravo ne znamo do detalja koje naoružanje je Ukrajina dobila od Zapadnog bloka. Istakla je da se sigurno neko oružje krije iza kulisa, za koje još nemamo sve informacije i navela da Rusija strahuje kog domena su rakete koje Ukrajina može da dobije.

Mlakar se osvrnuo na izjavu Obradović o oružju za koje javnost ne zna.

- Kada bi NATO to uradio, oni bi prešli duplu crvenu liniju i usmerila bi upravo njih na neke protiv reakcije. Zato se striktno navode oružja i tipovi naoružanja samo čisto da bi se Moskvi sugerisalo šta će biti dato. Strah od raketa ATACMS postoje još od Krimskog mosta. Ukrajina je imala planova da napadne i Kremlj. Ako bi ona napala prešla bi trostruku crvenu liniju koju bi je jako skupo koštala - rekao je Mlakar.

07:53

MOSKVA SE SPREMA ZA UDAR, PRETNJA JE SA SEVERA! Mlakar: Ako Ukrajina napadne Kremlj preći će TROSTRUKU CRVENU LINIJU

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track