"BORISE NEĆU DA TE POVREDIM, ALI SA RAKETOM TO TRAJE SAMO MINUT": Bivši britanski premijer tvrdi da mu je Putin lično pretio
Foto: AP Gareth Fuller, EPA/Sergey Guneevsputnikkremlin

uoči upada ruske vojske u ukrajinu

"BORISE NEĆU DA TE POVREDIM, ALI SA RAKETOM TO TRAJE SAMO MINUT": Bivši britanski premijer tvrdi da mu je Putin lično pretio

Planeta -

Bivši britanski premijer Boris Džonson otkrio je telefonski razgovor sa Putinom pre ulaska ruskih trupa u Ukrajinu.

Prema rečima britanskog političara, on je ubeđivao ruskog predsednika da Ukrajina neće u dogledno vreme u NATO, a navodno je pretio da će ga pogoditi raketom, objavio je Sky news.

U jednom trenutku mi je nekako zapretio i rekao: „Borise, neću da te povredim, ali sa raketom traje samo minut“ ili tako nešto“, dodao je političar.

Džonson je takođe rekao da je ruskom lideru rekao da će eskalacija samo povećati podršku zapadnih država Ukrajini, što znači „više NATO, a ne manje NATO“ na ruskim granicama.

„Rekao je: 'Borise, ti kažeš da Ukrajina neće uskoro u NATO. O kom vremenu pričaš?' A ja sam rekao: „Ona se neće pridružiti NATO-u u doglednoj budućnosti. Vi to vrlo dobro znate“, rekao je Džonson za Skaj njuz.

Džonson, koji će postati ključni pobornik administracije ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u mesecima nakon ruske invazije, izneo je tu tvrdnju u okviru nove serije Bi-Bi-Si dva koja se bavila kako se Zapad borio sa Putinom u godinama pre rata.

Kurir.rs/Sky news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track