BRITANSKI MORNARI NA BRODU POPILI KONTAMINIRANU VODU: Hitno upućeni u bolnicu, a fregata vraćena u bazu! Pokrenuta istraga
Foto: EPA/Mick Storey Handout

INCIDENT

BRITANSKI MORNARI NA BRODU POPILI KONTAMINIRANU VODU: Hitno upućeni u bolnicu, a fregata vraćena u bazu! Pokrenuta istraga

Planeta -

Nekoliko britanskih mornara završilo je u bolnici, kada je utvrđeno da je njihov brod (fregata) imala problem sa pijačom vodom.

Naime, kako javlja Skay news britanska fregata HMS Portland bila je primorana da se vrati u pomorsku bazu Portsmut posle incidenta u kome je prijavljeno da je voda za piće koja se nalazi u brodskim tankovima bila kontaminirana kao posledica ljudske grške sa sistemom za prečišćavanje.

Pretpostavlja se da je sistem za prečišćavanje nepravilno radio i da je sve ono iz flitera završilo u rezervoaru za vodu.

"Možemo da potvrdimo da se HMS Portland vratio u bazu Portsmut kao mera predostrožnosti, posle problema sa jednim od brodskih sistema za pijaću vodu", rekao je portparol Mornarice i dodao da je manji broj članova posade prebačen u bolnicu iz predostrožnosti, a zamenski brod HMS Ričmond je upućen da pokrije moguće nepredviđene slučajeve na moru.

HMS Portland – koji je prošao kroz veliku remont 2021. namenjen je za operacije površinskog ratovanja, kao i u lovu na podmornice, navodi se na veb stranici mornarice. Reč je o fregati tipa 23 koja je prošlog meseca pratila kretanje ruskog ratnog broda u Severnom moru. HMS Portland je nadgledao rusku raketnu fregatu Admiral Gorškov i prateći tanker Kama dok su plovili u međunarodnim vodama u blizini Velike Britanije.

Kurir.rs/Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track