NE MOŽE POTRESNIJE! Evo šta se krije iza slike koja je obišla svet: Otac je tešio ĆERKU NA SAMRTI i rekao da će pomoć stići!
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

NE MOŽE POTRESNIJE! Evo šta se krije iza slike koja je obišla svet: Otac je tešio ĆERKU NA SAMRTI i rekao da će pomoć stići!

Planeta -

Mesut Hancer je sve vreme dok su spasioci izvlačili telo držao svoju mrtvu ćerku za ruku i samo je ponavljao „neka ti se Bog smiluje. Nemam života bez tebe. U meni nema života, sa tobom je otišao!“

Fotografija koja je postala viralna na kojoj se vidi kako otac drži za ruku svoju mrtvu ćerku zakopanu u ruševinama, pokrenula je ljude širom sveta. Još strašnije je to što je otac Mesut Hancer tešio i bodrio svoju petnaestogodišnju ćerku Irmak na samrti, moleći je da se drži i ne gubi nadu jer je pomoć blizu. Koliko je taj otac bio hrabar i kakvu neverovatnu snagu ima da drži ćerku za ruku znajući da joj nema spasa.

Mesut Hancer
foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Kada je izdahnula, on je i dalje ostao utučen da sedi smrznutog lica na ruševinama, ne ispuštajući ruku svoje pokojne ćerke i ne verujući da mu je njena ćerka bila tako blizu i umrla, a on nije mogao da je spase jer je bila pritisnuta. gomile valovitog gvožđa i betona koje je nesrećnik pokušao da ukloni golim rukama i na kraju odustao jer je to bilo nemoguće.

Kada je shvatio da neće moći da je spase, pomirio se sa sudbinom i učinio jedino što mu je preostalo, držao je za ruku ćerku Irmak i bio uz nju do poslednjeg daha. Tokom dana zabeleženo je nekoliko spasavanja dece sa srećnim krajem, ali priča o Mesutu i ​​Irmaku, nažalost, nije imala takav završetak.

Mesut Hancer
foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Mesut Hancer kao da je otišao sa svojom ćerkom, jer kada je shvatio da je umrla lice mu je bilo bledo i kao da više nije bilo života u njemu, a nije mogao da progovori ni reč kada su došli novinari i spasilačka ekipa i na kraju izvukao beživotno telo 15-godišnje devojčice. Mesut Hancer je sve vreme dok su spasioci izvlačili telo držao svoju mrtvu ćerku za ruku i samo je ponavljao „neka ti se Bog smiluje. Nemam života bez tebe. U meni nema života, sa tobom je otišao!“

Pustio je ruku svoje ćerke tek kada su spasioci morali da je odnesu nakon što su njeno beživotno telo izvukli iz ruševina. Mnogo strašnih scena stiglo je iz Turske, ali i iz Sirije nakon razornog zemljotresa, ali ova fotografija će sigurno ostati zacementirana u svakoj glavi i srcu čoveka.

Mesut Hancer
foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Konačno, nešto lično. Moram da priznam da sam, budući da sam u svojih 30 godina novinarstva, gde sam većinu svoje karijere proveo na raznim ratištima sveta, i sam prošao krvavi libanski građanski rat kao desetogodišnje dete, video mnogo tužnih slika i scena roditelja koji drže mrtvo ili ranjeno dete, ali me je ova fotografija koju je snimio fotoreporter AFP-a u turskom gradu Kahramanmarašu, gde je epicentar razornog zemljotresa bio epicentar, potpuno slomila.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track