ŠOK RAČUN IZ GRČKOG RESTORANA, OVO KOŠTA 800 EVRA?! Novi šok usledio kad im je konobar prišao, ojadio Amerikance za sve pare VIDEO
Foto: Printscreen TikTok

preterano

ŠOK RAČUN IZ GRČKOG RESTORANA, OVO KOŠTA 800 EVRA?! Novi šok usledio kad im je konobar prišao, ojadio Amerikance za sve pare VIDEO

Planeta -

Besni par iz Montane nedavno se našao u neprijatnoj situaciji kada su morali da plate račun od 860 dolara (oko 800 evra), nakon što su bili primorani da naruče "lagane zalogaje i pića" u restoranu na Mikonosu koji je ozloglašen po prevari turista.

Džesika Jarnal (31) i Adam Hagaun (30) ležerno su ušli u restoran "DK Oister bar" nakon lagane šetnje grčkim ostrvom.

- Napolju su bili konobari koji su pokušavali da uvedu ljude. Pitali su nas da li želimo da jedemo, a mi smo rekli da ćemo popiti jedno piće, istakla je na početku svoje ispovesti Džesika.

Seća se da je tražila meni da proveri cene i verovala je da je restoran „pristupačan“. Par je inače dve godine štedeo novac da bi istražio Grčku i bio je spreman da potroši veću količinu novca - ali ne na ovja način.

- Seli smo i razgovarali da li da jedemo ili ne. Bili su veoma napadni. Mislili smo da je to možda tako i nismo želeli da budemo nepristojni, istakao je on za Kenedi Njuz.

Par je pitao konobara za preporuku, a on je predložio krabine krakove i grčku salatu. Nakon što su rekli da će razmisliti, brzo su doneli kifle i prisilili ih da prihvate hranu.

- Rekli smo im da još ništa nismo naručili, a oni su rekli da jesmo. Postojala je mala jezička barijera, pa smo pomislili da kada smo rekli da ćemo razmisliti oni su shvatili da smo ipak naručili, pa kada smo pokušavali da utvrdimo koliko će to koštati, počeli su da iznose hranu i rekli su da smo ovo definitivno naručili.

@jessicaannyarnall Mykonos scam! DO. NOT. GO TO DK OYSTERS. They have been all in the news about this and we didn't know until after. #mykonosscam #paradisebeach #mykonosgreece #mykonosrestaurant ♬ original sound - Jessica Ann Yarnall

- Pokušavali smo da se opustimo, nismo želeli da ulazimo u raspravu.

Par se složio da bi obrok mogao biti „malo skup“, ali su ipak odlučili da saznaju šta im je doneto, prenosi NYpost.

- Mislio sam da bi u najgorem slučaju to bilo 300 dolara. Očekivali smo da će biti malo skuplje, ali ne toliko koliko je bilo, rekla je ona.

- Račun je bio oko 800 evra i pomislio sam 'apsolutno ne', pa sam otišao kod menadžera i rekao da sam zaista zbunjen i da želim da vidim račun sa pojedinim detaljima.

Nezadovoljni kupci su pretražili jelovnik na Google-u i bili su zbunjeni neslaganjem između mohita od 25 evra i mohita od 100 evra na njihovom računu a zatim je konobar prišao i agresivno počeo da im objašanjava.

- Došao je do stola, zalupio čašu i rekao: 'To je mohito od 25 evra, a ti si naručio mohito od 100 evra, a ja sam mu rekao da nisam i da mi nije dat izbor.

Džesika je takođe primetila da je „izgledalo kao 38 evra za krakov but, bio je 38 evra za gram krakovog buta, a postoji minimum koji morate da naručite.

- Grčka salata je bila od povrća i ulja, tako da nije bila komplikovana, ali nije bila najbolja koju smo jeli, brzo je postala grozna. Nisam kuvar, krabini krakovi su imali loš ukus. Nije vredelo čak ni 100 evra.

Konobar je tada ljutito insistirao da par plati račun i odbio je da dalje razgovara o situaciji. Džesika je takođe rekla da se seća da je razgledala prostoriju i primetila da drugi gosti "lude" zbog svojih računa.

- Bili smo toliko zatečeni da smo mislili da ćemo platiti prokleti račun i otići odatle. Bili smo super uznemireni.

Kurir.rs/NYpost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track