BOLNIČARKA POKUŠALA DA PRUŽI PRVU POMOĆ ŽRTVI, PA ZANEMELA: Došlo do žestoke saobraćajke, nastao šok kad je saznala O KOME JE REČ
Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia, Profimedia

potresna sudbina

BOLNIČARKA POKUŠALA DA PRUŽI PRVU POMOĆ ŽRTVI, PA ZANEMELA: Došlo do žestoke saobraćajke, nastao šok kad je saznala O KOME JE REČ

Planeta -

Bolničarka iz Kanade, koja je izašla na lice mesta nakon sudara prošle nedelje i pokušala da pomogne tinejdžerki, nije znala da pomoć pruža rođenoj ćerki.

Kada je Džejmi Erikson izašla na mesto nesreće 15. novembra, zatekla je tinejdžerku sa teškim povredama za koje je znala da su verovatno fatalne. Zbog ozbiljnosti povreda devojke, Erikson nije mogla da je prepozna.

Erikson je skoro pola sata pokušavala da devojku izvuče iz vozila i bila je pored nje sve dok je helikopter nije prebacio u obližnju bolnicu.

Kada je stigla kući na kraju smene, posetili su je policajci koji su rekli da je njena ćerka Montana (17) žrtva nesreće. Rekli su joj da su povrede bile teške i da je Montana isključena sa aparata za održavanje u životu.

– Kritično povređeni pacijent kojeg sam pokušavala da spasim bio je moje meso i krv. Moje jedino dete, mala ja. Moja ćerka Montana – navodno je napisala Erikson porodici i prijateljima.

Majka je rekla da je zahvalna zbog 17 godina koje je provela sa njom, ali je slomljena.

– Pitam se šta bi postala, devojčice moja? Slomljena sam, nedostaje mi deo sebe. Ostavljena sam da pokupim delove i očekuje se da nastavim dalje – rekla je neutešna majka.

Majka se u posle nesreće obratila novinarima, okružena porodicom i kolegama.

– Moja ćerka je bila borac, borila se do poslednjeg dana. Bila je prelepa – rekla je majka, prenosi Gardijan.

Do nesreće je došlo kada je automobil, u kojem su bile dve tinejdžerke koje su se vraćale iz šetnje psa, izgubio kontrolu i udario ga kamion.

Devojka, koja je bila na mestu vozača, uspela je da izađe iz vozila, ali je Montana bila zarobljena.

Erikson je bila prva na mestu nesreće, a kasnije je svom mužu tužno rekla da će “porodica verovatno izgubiti svoju ćerku”. Tek kasnije je saznala da je pričala o svojoj ćerki.

Majka je rekla da su donirali njene organe, a da su već dva spasila tuđe živote. Na kraju je rekla da će im Montana nedostajati do kraja života.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja