UBILA SINA (6) ČIM JE DOBILA STARATELJSTVO: Ispalila 9 metaka u dečaka, hraniteljka molila da ga ne vraćaju majci, UŽAS u Minesoti
Foto: Printscreen

monstrum majka

UBILA SINA (6) ČIM JE DOBILA STARATELJSTVO: Ispalila 9 metaka u dečaka, hraniteljka molila da ga ne vraćaju majci, UŽAS u Minesoti

Planeta -

Majka Džulis Taler iz Minesote, proglašena je krivom za ubistvo svog šestogodišnjeg sina Elija Harta. Ona je upucala dečaka, dve nedelje nakon što je dobila samostalno starateljstvo u borbi za starateljstvo sa dečakovim ocem.

Majka iz Minesote osuđena je u sredu za ubistvo svog šestogodišnjeg sina. Naime, ona ga je ubila, tako što je devet puta pucala dok je dečak sedeo u porodičnom automobilu, a zatim se odvezla sa njegovim telom u gepeku pre nego što su je policajci zaustavili radi redovne kontorole.

Porota je proglasila krivom po jednoj tački optužnice, za ubistvo s predumišljajem prvog stepena i ubistvo drugog stepena nakon samo dva sata većanja. Žena će sada ostatak života provesti iza rešetaka. Ona je automatski dobila doživotnu kaznu bez uslovne slobode zbog osude za ubistvo s predumišljajem.

- U ime Elijeve porodice, Tori Hart bi želelo da se zahvali poroti, sudu, tužilaštvu okruga Henepin i pravosudnim partnerima na njihovom efikasnom radu - rekao je Eliin otac Tori Hart u saopštenju. - Ovo je tragičan događaj koji se mogao izbeći da Eli nikada nije vraćen u opasan dom - stoji u saopštenju.

Do ubistva dečaka, Elijevi roditelji su vodili bitku za starateljstvo, a dečak je ostao u hraniteljskoj porodici godinu dana pre nego što je sud dodelio starateljstvo majci, dve nedelje pre njegove smrti. Nikita Kronberg, Elijeva hraniteljica, rekla je da se plaši da majci vrati njenog sina, plašila se da bi biološka majka naudila dečaku ili još gore.

Ubistvo je izašlo na videlo 20. maja 2022. godine, kada je policija u Oronu zaustavila Talerovu nakon što je primećena kako vozi svoj auto bez jedne od guma i sa razbijenim zadnjim staklom. Policajci su rekli da su primetili krv u automobilu. Kada su otvorili prtljažnik vozila, policajci su naišli na jezivo otkriće dečakovog tela.

Nakon hapšenja, Taler je prvobitno optužen za ubistvo drugog stepena. Nakon što je odbila dve ponude tužilaca da prizna krivicu za ubistvo drugog stepena, njene optužbe su proširene na ubistvo prvog stepena.

- Nikada to ne bih uradila svom sinu - rekla je na sudu 30. januara kada je odbila sporazum o priznanju krivice. "Želim da idem na suđenje."

Na suđenju advokati odbrane nisu pozvali nijednog svedoka, a odbrana je u završnim rečima navela da su tužioci samo dokazali da je Talerova možda pomagala i podržavala ubistvo i da nema dokaza da je planirala i izazvala smrt svog sina. Tokom svedočenja u petak, Hart je rekao da je njegov sin bio popularan u njegovoj osnovnoj školi i da je sanjao da postane vatrogasac.

- Uvek je bio zaista srećan, otvoren, uvek pun energije, uvek - svedoči Hart.

Džulis Taler
foto: printscreen

Bivši dečko ubice, Robert Pikaranin, svedočio je da je ona u noći pre ubistva pustila Elija da ostane budan do kasno, a zatim je postala besna kada je on postao nervozan.

- Udarala ga je - svedočio je. - Onda joj je on vratio i svađali su se.

Rekao je da je nakratko napustila svoj stan, stavila sačmaru u auto, vratila se i "zgrabila Elija i otišla dole." Kada se sledećeg dana probudio i pitao je gde je otišla, prisetio se da mu je ona dala čudan odgovor. "Ma morala sam da idem da završim nešto" bilo je sve što je rekla.

Kurir.rs/Srbija danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track