MUŽ I ŽENA JELI RIBU, PA UOČILI DA SE NEŠTO MIGOLJI! Ubrzo su zanemeli od šoka: "Videli smo ga kad smo SKORO SVE POJELI" (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

horor

MUŽ I ŽENA JELI RIBU, PA UOČILI DA SE NEŠTO MIGOLJI! Ubrzo su zanemeli od šoka: "Videli smo ga kad smo SKORO SVE POJELI" (VIDEO)

Planeta -

Na internetu je postao viralan snimak parazitskog crva, koji se migolji u mesu kupljenom u jednoj prodavnici u Singapuru.

Naime, jedna korisnica društvenih mreža po imenu Džejis Tan u objavi iz 8. januara navela je da je htela da pripremi ukusan obrok svom suprugu, kada su, nakon što su već podosta pojeli, uočili da se nešto "kreće u tanjiru".

"Gledali smo i videli da se unutra nešto migolji. Najgore je što smo to primetili tek pred kraj obroka", napisala je Tan u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Naime, jelo koje su Džejis i njen muž jeli zove se sašimi, a reč je o japanskom specijalitetu koji se pravi od sveže i sirove ribe, u većini slučajeva iseckane na tanke komadiće.

Džejis je na mrežama objavila snimke na kojima se vidi kako se nešto što asocira na crva kreće po komadićima ribe.

Iz prodavnice Don Don Donki, gde je kupljen sporni proizvod, saopštili su da riba često ima parazite i istakli da njihova kompanija vodi računa o bezbednosti hrane koju prodaje.

"U Don Don Donki sprovodi se pravilno upravljanje hladnim lancem i vizuelne provere se sprovode tokom procesa rukovanja – od nabavke i prijema proizvoda, do pripreme skladištenja i izlaganja. Iako smo dali sve od sebe da uklonimo parazite, možda nećemo moći da ih u potpunosti uklonimo ako su duboko usađeni u meso", naveli su iz ove kompanije.

Mediji pišu da je parazit koji je nađen u mesu bio crv "anisakis", koji može da izazove mučninu, povraćanje, bolove u trbuhu i brojne druge simptome.

Iz Don Don Donkija navode da takvi paraziti mogu da se nađu u sardinama i lignjama.

Singapurska agencija za hranu (SFA) upozorila je javnost na rizike u vezi sa konzumiranjem sirove ribe.

"Sirova riba spremna za jelo (RTE) smatra se visokorizičnom hranom jer ne prolazi kroz proces kuvanja. Pored mikrobiološke kontaminacije, konzumacija sirove ribe takođe nosi rizik od zaraze parazitskim bolestima", naveli su iz agencije.

(Kurir.rs/NextShark)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track