MUŠKARCI KORISTE TRANSRODNOST DA DOĐU U ŽENSKI ZATVOR: Lora iznela POTRESNE detalje o zatvoreničkim danima: Bila sam žrtva jednog
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/West Yorkshire Police

STRAVIČNO

MUŠKARCI KORISTE TRANSRODNOST DA DOĐU U ŽENSKI ZATVOR: Lora iznela POTRESNE detalje o zatvoreničkim danima: Bila sam žrtva jednog

Planeta -

Zatvorenica Lora Godlsmit bila je žrtva napada transrodne zatvorenice dok je služila zatvorsku kaznu.

Ona zato upozorava da transrodne osobe ne treba smeštati u ženski zatvor.

Lora (38) je otkrila kako je bila žrtva Karen Vajt osuđene za seksualne delikte u zatvoru Nju Hol u Vejkfildu u zapadnom Jorkširu.

Prema njenim rečima, Karen Vajt, rođena kao Stiven Vud je vodila kampanju zlostavljanja naočigled svih pošto je stavljena u zatvor uprkos tome što nije imala operaciju i tretmane hormonima.

Vajt je pedofil i serijski silovatelj osuđen zbog najtežnih dela. Osuđena je na doživotni zatvor pošto je seksualno napala dve zatvorenice u Nju Holu.

"Nema sumnje da neki muškaraci koriste svoju transrodnost da dođu u ženski zatvor. To rade ili zato što se boje muških zatvora ili zato što im to pruža mogućnost da zadovolje svoje perverzne nagone. Neki muškarci pokušavaju da zloupotrebe sistem i u tome uspevaju", kaže Lora za MailOnline.

Kako kaže, žene ugrožava sam sistem kada stavi muškarce predatore u njihov zatvor.

"Ne bi smelo da se dozvoli da u zatvoru trpite nasilje", kaže ona.

Vajt je u oktobru 2018. osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja dve žene i seksualnog napada na dve zatvorenice u zatvoru između septembra i oktobra 2017. U tom periodu počela je da menja pol, noseći periku, šminku i lažne grudi.

Sud je ocenio da je Vajt koristila svoju "transrodnu ličnost" da stupi u kontakt sa ranjivim ženama.

"Vi ste predator i veliki manipulator, i po mom mišljenju, predstavljate opasnost. Postoji veliki rizik da ćete nauditi deci, ženama i opštoj populaciji", rekao je sudija Kristofer Beti obrazlažući presudu.

Vajt je prebačena u muški zatvor pošto je priznala napade, ali je negirala seksualno zlostavljanje dve žene u zatvoru.

Lora je ispričala kako je Karen Vajt više puta pokušala da je napadne i zaplašivala je. Posle je zapala u depresiju, počela da koristi narkotike i kao takva bila laka meta napasnika.

Napad nije prijavila tada jer se plašila i sada žali što to nije uradila jer bi to, kako veruje, sprečilo da se isto desi i drugim ženama.

Veliku pažnju javnosti nedavno je izazvala odluka škotskih valsti da transrodnu ženu Islu Brajson koja je proglašena krivom za silovanje dve žene, pre nego što je započela proces promene pola, smesti u muški zatvor u Škotskoj.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track