ZELENSKI SMENIO VAŽNOG IGRAČA NA FRONTU: Komandant združenih snaga razrešen dužnosti, ovo je poslednja u dugom nizu ČISTKI
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ukrajinske vlasti sprovele niz antikorupcijskih pretresa

ZELENSKI SMENIO VAŽNOG IGRAČA NA FRONTU: Komandant združenih snaga razrešen dužnosti, ovo je poslednja u dugom nizu ČISTKI

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smenio je glavnog ukrajinskog vojnog komandanta. Zelenski je smenio Edvarda Moskalova s dužnosti komandanta združenih snaga Ukrajine dekretom objavljenim u nedelju. Združene snage su angažovane u borbama u regiji Donbas na istoku zemlje.

General-major Eduard Mikhailovič Moskalov postavljen je na tu poziciju prošlog marta, kada je general-pukovnik Oleksandr Pavliuk imenovan za šefa Kijevske regionalne vojne uprave. Zelenski nije dao objašnjenje za Moskalovljevu smenu, ali to je poslednja u dugom nizu nedavnih promena koje je izvršila njegova administracija.

Ukrajinske vlasti sprovele su niz antikorupcijskih pretresa širom zemlje, a usledila su i otpuštanja visokih funkcionera. Još nije jasno da li je otpuštanje Moskalova povezano s nedavnom korupcijskom čistkom.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track