Razvratni splitski fratar ide u zatvor

Dolijao

Razvratni splitski fratar ide u zatvor

Planeta -
Hrvatski mediji pišu da je "pohotni fratar u Prološcu kod Imotskog, devojčicama u svojoj župi slao lascivne poruke na mobilne telefone i seksualno ih iskoristio.devojčice su imale poverenje u njega, a nekima je davao novac da budu s njim

SPLIT - Splitski fratar Ante Madunić osuđen je danas u Splitu na godinu dana i četiri meseca zatvora zbog seksualnog odnosa sa maloletnicama.

Splitski fratar Ante Madunić osuđen je u Splitu na godinu dana i četiri meseca zatvora zbog seksualnog odnosa sa maloletnicama.

Hrvatski mediji pišu da je "pohotni fratar u Prološcu kod Imotskog, devojčicama u svojoj župi slao lascivne poruke na mobilne telefone i seksualno ih iskoristio.devojčice su imale poverenje u njega, a nekima je davao novac da budu s njim.

Afera je pukla u leto prošle godine, nakon čega je crkva sklonila Madunića u samostan u Živogošću.

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv fratra nekoliko meseci nakon što je izbio skandal.

Suđenje je zbog zaštite maloletnica bilo je zatvoreno za javnost. Madunić je sve priznao istražnom sudiji Slavku Lozini, a posle je negirao krivicu.

Medji ističu da je interesantno to da splitska policija u postupku protiv Madunića nije utvrdila elemente krivičnog dela i da se franjevački provincijal nikada nije zvanično oglasio povodom skandala.

Državno tužilaštvo tražilo je za Madunića dve godine zatvora i verovatno će se žaliti na presudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track