OBRUČ OKO BAHMUTA SVE UŽI: Ukrajinska vojska pokušava da napusti grad! Vagnerovci artiljerijom pritiskaju Časov Jar! VIDEO
Foto: screenshot Twitter

BITKA U ZAVRŠNOJ FAZI

OBRUČ OKO BAHMUTA SVE UŽI: Ukrajinska vojska pokušava da napusti grad! Vagnerovci artiljerijom pritiskaju Časov Jar! VIDEO

Planeta -

Vojna grupa Vagner počela je sve više da steže obruč oko Bahmuta/Artjmoska, dok ukrajinska vojska polako je počela da raznim pravcima se izvlači iz poluokruženja.

Borci PMC Vagner trenutno jurišaju na ukrajinske bokove posebno naselje Artemovskoje/Hromovo za severozapadu i sa juga na Budenovski rejon, dok napredovanje prema centru grada uprkos zaprečavanju ne prestaje.

Ukrajinski generalštab navodi da ruske snage pokušavaju da odseku Hromovo i Ivanovosko. Ruske snage koji čine jednice Vagner i artiljerija DNR uz podrške artiljerije pokušava da put kod naselja Časov Jar odseče i time prekine jedinu rutu za snabdevanje i izvlačenje boraca i ranjenika iz Bahmuta.

Uprkos žestokim udarima artiljerije manje grupe ukrajinske vojske pokušavaju što asfaltnim putem, što preko polja da se izvuku iz Bahmuta.

Žestoke bitke vode se i na šumskoj plantaži severoistočno od Hroma, okršaji se vode i na periferiji naselja Dubovo-Vasiljevka na istoku grada, gde su borci PMC Vagnera pokušali da probiju ukrajinske linije i da uđu dublje u grad.

Borbe se i dalje vode oko 00506 gde su ukrajinci pokušali da izvedu kontranapad.

S druge strane sa borcima Vagnera nalazi se i predsednik te vojne plaćeničke formacije Jevgeniji Prigožin koji je poslao dva video snimka, jedan sa sanducima mrtvih ukrajinskih vojnika, koje on kamionima šalje Ukrajinskoj strani da budu ispručeni porodicama, a drugi na periferiji dok je izviđao zonu borbenog delovanja.

U samom Bahmutu od stranih boraca za sada je viđena poveća grupa gruzijskih plaćenika.

Inače prema ukrajinskim procenama u samom gradu ostalo je još oko 5.000 civila od 70.000 koliko je ovaj grad do početka rata imao.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track