OVO JE TRENUTAK KADA SU DIVERZANTI IZ UKRAJINE UPALI U BRJANSKU OBLAST: Ruski dobrovoljački korpus je sa ovog mesta krenuo u napad
Foto: Printscreen

objavljen snimak

OVO JE TRENUTAK KADA SU DIVERZANTI IZ UKRAJINE UPALI U BRJANSKU OBLAST: Ruski dobrovoljački korpus je sa ovog mesta krenuo u napad

Planeta -

Dve diverzantske grupe ukrajinskih snaga bezbednosti koji su se identifikovali kao pripadnici Ruskog doborovoljačkog korpusa upali su u četvrtak na teritoriju Brjanske oblasti, tako što su prešli granicu upali u dva sela gde su ubii dvoje civila, jednog dečaka ranili, snimili dva klipa, razneli trafostanicu i bezninsku pumu, držali civile kao taoce i vratili se u Ukrajinu.

Brjansk, Brjanska oblast
foto: Printscreen/Twitter

Vođa ove grupe koji se i snimio ispred seoske ambulante je Denis Nikitin koji je posle povrtaka na teritoriju Ukrajine oglasio se za Fajnanšel Tajms, koji je naveo da je napad koordinisan sa ukrajinskim vlastima, jer u suprotnom njegova jednica ne bi nikad stigla do ruske granice. Ukupno brojno stanje Nikitinove diverzantske grupe označeno je na 45 ljudi.

Dva dana posle upada osvanuo je i snimak ove diverznatske grupe, koji je načinjen odmah posle prelaska granice i ulaska na rusku teritoriju. Na snimku se vide dverzanti sa žutim trakama od kojih neki nose bela zimska odela kako se šale i poziraju u kameru, pre nego što su krenuli u terorističku akciju.

Inače valja dodati da su zvanične ukrajinske vlasti još u četvrtak negirali da imaju bilo kakve veze sa ovom diverzantskom grupom i da su to neke ruske unutrašnje stvari koje idu ka tome da će u Rusiji buknuti građanski rat.

Brjansk, Brjanska oblast
foto: Printscreen/Twitter

Dan posle upada snimke sa mesta događaja pustio je i FSB. Na tim snimcima se vide dve žrtve u eslima Lubečan i Sušani, gde je jedan čovek koji je održavao gasne instalacije u školi izrešetan. Takođe na snimcima FSB se vide i nagazne mine nemačke proizvodnje koje su iza sebe ostavili diverzanti.

Inače dečak Fjodr koji je spasao život nekolicini dece i tim prilikom teško ranjen od diverzantsko terorističke grupe je i dalje u teškom stanju i nalazi se u lokalnoj bolnici. Od monenta ranjavanja njega je posetila majka.

Inače sam predsednik Putin je u petak na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost pohvalio dečakovo postupanje u trenutku napada.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track