TRI JERMENSKA POLICAJCA POGINULA U ORUŽANOM INCIDENT U KARABAHU: Prilikom pokušaja kontrole vozila došlo do razmene vatre
Foto: EPA

nema mira

TRI JERMENSKA POLICAJCA POGINULA U ORUŽANOM INCIDENT U KARABAHU: Prilikom pokušaja kontrole vozila došlo do razmene vatre

Planeta -

Tri osobe su ubijene i jedna je ranjena danas u oružanom napadu u oblasti Nagorno Karabaha, saopštile su jermenske vlasti i dodale da je grupa "diverzanata" azerbejdžanske vojske ujutru pucala na policijski automobil.

"Tri policajca su poginula", navele su lokalne vlasti i dodale da je četvrti policajac zadobio prostrelnu ranu u grudi i da je prebačen u bolnicu.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je demantovalo tu verziju, navodeći da je do razmene vatre došlo posle pokušaja kontrole vozila za koja se sumnja da su prevozila oružje iz Jermenije u oblast Nagorno Karabaha.

Jermenija i Azerbejdžan su se 2020. sukobile oko kontrole područja Nagorno-Karabaha. Sukob je okončan mirovnim sporazumom kojim je priznata pobeda snaga Azerbejdžana. Dogovor je postignut uz pomoć Rusije.

Nagorno-Karabah, teritorija na kojoj uglavnom žive Jermeni, otcepio se od Azerbejdžana, što je dovelo do rata koji je tokom 90-ih godina odneo 30.000 života.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track