KADIROV OŽENIO SINA, OVAKO TO RADI ŠEF ČEČENIJE Svadbena povorka TAJNO SNIMLJENA, policija pre ceremonije izdala NAREĐENJE (VIDEO)
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Printscreen/Twiiter

KADIROV OŽENIO SINA, OVAKO TO RADI ŠEF ČEČENIJE Svadbena povorka TAJNO SNIMLJENA, policija pre ceremonije izdala NAREĐENJE (VIDEO)

Planeta -

Ahmat Kadirov, 17-godišnji sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova, oženio se. Njegova supruga je navodno Tamila Mahmatova, ali se o nevesti ne zna mnogo.

Povodom venčanja priređeno je raskošno slavlje u glavnom gradu Čečenije Groznom, a da bi svadbena povorka nesmetano prošla gradom, ulice su ispražnjene od stanovnika. Takođe, nikome nije bilo dozvoljeno da snima svatove.

Tamilla Makhmatova
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Pa ipak, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se vidi kolona luksuznih automobila. Za snimanje je bilo potrebno mnogo hrabrosti, jer su policajci pre venčanja obilazili kuće i upozoravali stanovništvo na zabranu.

Inače, predsednik Rusije Vladimir Putin lično je čestitao Ahmatu Kadirovu, jednom od 14 Kadirovljeve dece, venčanje.

Kako je objavljeno u septembru 2022. godine, Sergej Kravcov, ruski ministar obrazovanja, podržao je inicijativu da se tada 16-godišnji Ahmat Kadirov imenuje za predsednika saveta za decu i mlade „Pokret prvih“. Ministar Kravcov je tada obećao da će podržati Kadirova mlađeg na svaki mogući način, prneosi Jutarnji list.

Posle imenovanja, Ahmat se sastao i sa Putinom, o čemu je izvestio na svom Telegram kanalu.

„Bio je to nezvanični sastanak na kojem je unuk prvog predsednika Čečenije razgovarao sa Putinom o politici prema mladima u tom regionu“, navodi izdanje.

Na kraju sastanka, Putin je čestitao Kadirovu predstojeće venčanje.

Inače, na Severnom Kavkazu još uvek postoji običaj da se venčaju veoma mladi. Iako se maloletnici ne mogu venčati po ruskim propisima, lokalne vlasti mogu da odobre brakove već sa 16 godina. Ali u Čečeniji i dalje postoje slučajevi braka sa 14 godina.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track