MIG-31K SA KINŽALOM PONOVO POLETEO IZ BAZE U BELORUSIJI: Vazdušna uzbuna u celoj Ukrajini! Treći put za 24 časa
Foto: Printscreen/Twitter

demonstracija sile uz granicu

MIG-31K SA KINŽALOM PONOVO POLETEO IZ BAZE U BELORUSIJI: Vazdušna uzbuna u celoj Ukrajini! Treći put za 24 časa

Planeta -

Borbeni avion MiG-31K naoružan hipezvučnom krstarećom raketom KH-47 Kinžal ponovo je uzleteo iz avio baze iz baze Mačalušči, koja se nalazi 15 kilomtara od beloruske prestonice Minsk.

Vazdušna opasnost proglašena je na čitavoj teritorji Ukrajine.

Poletanje borbenog aviona MiG-31K dolazi samo dan posle žestokog ruskog napada na ciljeve širom Ukrajine, kada je ruska borbena avijacija iz zone Rusije i Belorusije, lansirala 6 hipersoničnih raketa. Rusija, je potvrdila ukrajinske navode da je u znak osvete za teroristički napad u Brjanskoj oblasti 1. marta ove godine upotrebila 6 hipersoničnih raketa tipa H-47M2 Kinžal.

Kako se ispostavilo oni nisu korišteni ne za napad na objekte krtične infrastrukture nego na uništenje preostalih zaštićenih komandnih centara PVO Ukrajine i sistema PVO koje je Ukrajina dobila od NATO pakta.

Inače u utorak u 13.50 takođe se oglasila sirena za vazdušnu opasnosrt širom Ukrajine jer je iz baze Mačalušči poleteo MiG-31K u pratnji lovačkih aviona Su-27 i Su-30, koji je izveo demonstrativni let uz granicu sa Ukrajinom.

Ova hiperzvučna krstareća raketa H-47M2 ima bojevu glavu koja može biti konvencionalna ili nuklearna od 100 do 500 kT. Maksimalni radijus leta rakete je 3.000 km, maksimalna brzina je 10-12 Maha. Odstupanje od cilja 1 metar.

Kurir.rs/Kinžal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track