KOJI MOTIV STOJI IZA UBISTVA DEVOJČICE (12): Obdukcija otkrila jezive detalje smrti! Vršnjakinje pod lupom
Foto: Shutterstock

nemačka u šoku

KOJI MOTIV STOJI IZA UBISTVA DEVOJČICE (12): Obdukcija otkrila jezive detalje smrti! Vršnjakinje pod lupom

Planeta -

Ubistvo dvanestogodišnje devojčice, koju su ubile dve njene vršnjakinje, potreslo je Nemačku, posebno je se radi o tako mladim devojčicama. Međutim, s obzirom da su i žrtva i osumnjičeni maloletni podaci o ubistvu su prilično oskudni, a policija se trudi da tako ostane.

Nemačku je potresao slučaj u kome je život izgubila 12-godišnja Luisa koja je nestala u subotu, nedugo nakon što je otišla kući od prijatelja. Prijavljen je njen nestanak jer se nije vratila kući, nije se ni javljala na mobilni telefon. Počela je opsežna potraga koja se završila tragično.

Luisa je pronađena mrtva u blizini svoje kuće na granici između saveznih država Rajna-Palatinat i Severne Rajne-Vestfalije, na zapadu Nemačke, u blizini železničkog tunela.

Prve sumnje su ukazivale na seksualno nasilje, ali je obdukcija to kasnije odbacila.

Devojčice od 12 i 13 godina brzo su priznale ubistvo.

„Posle prvog ispitivanja, dve devojke su dale oprečne izjave, ali su nakon drugog ispitivanja priznale zločin“, objasnio je portparol policije u Koblencu.

Prema nezvaničnim informacijama, dve devojčice su bile njene drugarice iz razreda. Motiv stravičnog čina još nije zvanično poznat, ali se nemačka policija izuzetno trudi da sakrije slučaj i zadrži sve važne informacije za sebe, jer je reč o osetljivoj stvari, odnosno da su osumnjičeni maloletnici.

„Odrasli možda neće moći da shvate kakav motiv dete može imati za takav čin“, rekao je državni tužilac Mario Manvajler, prenosi Bild. Zašto bi dve tako mlade devojke imale motiv za to ostaje velika misterija.

Media Fenik spekuliše o motivu i piše da bi to moglo biti iz osvete. Ali ubistvo je bilo gotovo krvoločno, devojka je pronađena sa mnogo uboda nožem.

Telo je poslato na obdukciju u Odeljenje za sudsku medicinu Univerzitetske bolnice u Majncu.

„Prema rezultatima obdukcije, devojčica je preminula od više rana ili uboda nožem i usled velikog gubitka krvi“, rekao je portparol policije na konferenciji za novinare.

Zasad se ne zna tačno da li su kriva obe vršnjakinje ili samo jedna

Manvajlerova je objasnila da obe devojčice nisu krivično odgovorne zbog godina.

Prema lokalnom zakonodavstvu, krivična odgovornost počinje sa 14 godina.

"To ne znači da im se ništa neće dogoditi. Oni su u rukama centra za pomoć mladima", rekao je Manvajler.

Istražitelji nisu krili da su prilično šokirani.

"Posle više od 40 godina u policijskoj službi, ovaj slučaj me je ostavio bez reči, tužnog i šokiranog. Trenutno ne tražimo druge osumnjičene. Još uvek tražimo dodatne dokaze u toj oblasti", rekao je Jirgen Sus, potpredsednik Policijska uprava Koblenca.

Kurir.rs/24ur

Bonus video:

00:57

Učenica srednje škole uhvaćena sa 8, 5 kg marihuane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja