Najnovije vesti

GLAVNI UKRAJINSKI GENERAL NAJAVLJUJE KONTRAOFANZIVU: Rusi gube značajnu snagu i iscrpljuju se, brzo ćemo iskoristiti priliku!
Foto: Printscreen YouTube

GLAVNI UKRAJINSKI GENERAL NAJAVLJUJE KONTRAOFANZIVU: Rusi gube značajnu snagu i iscrpljuju se, brzo ćemo iskoristiti priliku!

Planeta

Aleksandar Sirski, komandant kopnenih snaga Ukrajine, rekao je u četvrtak da će uskoro doći do kontraofanzive protiv „iscrpljenih“ ruskih snaga kod Bahmuta.

Bahmut (Artjomovsk) je preplavljen ukrajinskim i ruskim snagama, kao i plaćenicima iz paravojne grupe Vagner, od prošlog leta u 13-mesečnom ratu. Vojnici na ovom frontu su navodno izloženi većem riziku od smrti u poređenju sa drugim regionima.

- Agresor nije odustao od nade da će zauzeti Bahmut po svaku cenu uprkos gubicima u ljudstvu i opremi, rekao je Sirski, prema The Moscow Times, nezavisnoj publikaciji na engleskom jeziku sa sedištem u Amsterdamu.

- Glavna borbena snaga Rusije na ovom frontu je Vagnerova plaćenička grupa. Ne štedeći ništa, oni gube značajnu snagu i iscrpljuju se. Vrlo brzo ćemo iskoristiti ovu priliku, kao što smo to uradili kod Kijeva, Harkova, Balakleje i Kupijanska - naglasio je Sirski.

Kurir.rs/Novodti/newsweek.com

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja