OPŠTI HAOS NA ISTOKU SIRIJE: Iranci ponovo napali Amerikance raketama i dronovima! Pentagon poslao avione F-15!
Foto: Printscreen/Twitter

otvoreni sukob

OPŠTI HAOS NA ISTOKU SIRIJE: Iranci ponovo napali Amerikance raketama i dronovima! Pentagon poslao avione F-15!

Planeta -

Borbeni avioni SAD F-15 u petak kasno uveče izvršili su dva napada na iranske baze na istoku Sirije i položaje brigade "Al Kuds" Revolucionarne garde Irana - Pasdarana.

Otvoreni sukob američke vojske i Iranaca iz brigade Al Quds koji datira još od 2019. i ubistva "Generala Senke - Kasema Sulejmanija" počeo je petak kasno uveče u regionu Dei Ez Zor kada je počela otvorena razmena artiljerijske i raketne vatre koja je trajala nekoliko sati.

Iranci su na dve američke baze na istoku Sirije poslala 3 drona kamikaza, a na drugu 5 raketa, potvrdili su zvanični SAD.

U pitanju su baze "Concoc oil filde" inače naftno polje koje se nalazi u okviru baze i "Green Village".

U napadima jedan američki podugovarač je povređen.

Iranski savetodavni centar u Siriji izdao je saopštenje:

„Upozoravamo američkog neprijatelja! Mi imamo prednost i imamo mogućnost da odgovorimo ako su napadnute naše instalacije i snage u Siriji“

Ubrzo zatim stigao je odgovor Sjedinjenih Država u vidu dva avio udara od strane borbenih aviona F-15E Strike Eagle koji su poleteli iz baze Sahid Muftak Al Salti i sa GPS vođenim bombama GBU-39 napali iranske baze- dva puta

Iranske milicije u Siriji su evakuisale iz bezbednosnih razloga kontrolne punktove u oblastima Abu Kemale i Majadin istočno od Deir ez Zora.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track