ŽENA KOJA JE ZAPALILA KLINIKU ZA ABORTUSE PUŠTENA IZ PRITVORA: Priznala zločin, pa tvrdila da pati od "noćnih mora"
Foto: Printscreen YT

braniće se sa slobode

ŽENA KOJA JE ZAPALILA KLINIKU ZA ABORTUSE PUŠTENA IZ PRITVORA: Priznala zločin, pa tvrdila da pati od "noćnih mora"

Planeta -

Žena osumnjičena da je zapalila kliniku za abortus u Vajomingu puštena je iz zatvora pre suđenja, uprkos priznanju zločina.

Policija je 25. maja 2022. odgovorila na poziv klinike Vellspring Health Access Clinic u Kasperu, Vajoming, oko 3.49 ujutro nakon što je primila izveštaj o „sumnjivoj aktivnosti“ u ustanovi. Kada su stigli, zatekli su dim iz klinike i odmah su pozvali u pomoć vatrogasnu jedinicu Kaspera.

Lorna Roksan Grin
foto: Printscreen YT

Nakon pregleda nadzornih snimaka, policija je identifikovala osumnjičenu koja je provalila u kliniku kroz prozor, polivši prostorije benzinom, a zatim pobegla otprilike u isto vreme kada je objavljen izveštaj o sumnjivoj aktivnosti, prenose strani mediji.

Lokalnim i saveznim istražiteljima je bilo potrebno skoro godinu dana i nagrada od 15.000 dolara da pronađu osumnjičenu. Ranije ovog meseca, identifikovana je Lorna Roksan Grin, 22-godišnja studentkinja kao moguća osumnjičena.

Kada su istražitelji ispitali Grin, ona je priznala da je podmetnula požar. Tvrdila je da pati od 'noćnih mora', za koje je rekla da su bile zbog 'anksioznosti' zbog klinike za abortus. Grin je uhapšen 22. marta i optužena je za podmetanje požara.

Ako Grin bude osuđena, preti joj od 5 do 20 godina zatvora, kao i novčana kazna do 250.000 dolara. Sudija za prekršaje Stephanie Hambrick složila se da je „težina dokaza“ protiv Grin bila jaka, ali je ipak naredila njeno puštanje na slobodu do suđenja.

„Lornina porodica i ja smo zadovoljni što je puštena i radujemo se razmatranju optužbi protiv nje u budućem postupku“, izjavio je njen advokat Rajan Semerad nakon saslušanja.

Grin će morati da živi u kući svojih roditelja, kojima je takođe naređeno da uklone svo vatreno oružje sa svoje imovine. Nije bila obavezna da položi kauciju, ali će morati da plati naknadu od 10.000 dolara za kršenje uslova garancije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track