OPTUŽNICA PODIGNUTA POSLE 6 GODINA: Muškarca živog spalili u predgrađu Tirane zbog duga od 10.000 evra koji on nije priznavao
Foto: Shutterstock

sukobi oko novca za NVO

OPTUŽNICA PODIGNUTA POSLE 6 GODINA: Muškarca živog spalili u predgrađu Tirane zbog duga od 10.000 evra koji on nije priznavao

Planeta -

U Albaniji je podignuta optužnica protiv tri osobe zbog sumnje da su na brutalan način ubili Menduha Kurta Dedu (61), zbog navodnog duga od 10.000 evra.

Tužilaštvo u Tirani saopštilo je da se za zločin terete M. K., B. K. i G. N. koji su, kako se veruje, izvršili ubistvo s predoumišljajem.

"Dana 16. maja 2017. godine, u predgrađu Tirane, pronađeno je beživotno telo muškarca, a obdukcijom je utvrđeno da je u pitanju Menduh Kurt Deda. Tokom istrage ustanovljeno je da je Marjeta Karaj, zaposlen kao sekretar u jednoj nevladinoj organizaciji bio u stalnom sukobom sa žrtvom, a u vezi sa finansiranjem i rukovođenjem organizacije", navodi se u optužnici.

Dalje se ističe kako se sumnja da su Marjetin sin Besmir Karaj, i njegov drug Gazmir Ngota, na njen zahtev, žrtvu stavili u automobil i odvezli ga do sela u predgrađu Tirane.

"Tu su žrtvu vezali i pokušavali da ga primoraju da vrati dug, koji je Marjeta tvrdila da je Deda imao. Kada je Deda uporno demantovao da je Marjeti išta dužan, dvojica muškaraca s u ga živog zapalila", ističe se u optužnici.

Iz Tužilaštva navode da je G. N. priznao krivicu i pokazao kajanje, te da je spreman da postane svedok saradnik u slučaju.

Mediji prenose da je nesrećni Deda identifikovan uz pomoć DNK uzorka, uzetog sa stopala žrtve koje nije bilo u potpunosti uništeno u požaru.

(Kuri.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track