BUDUĆI ANTIVAKSERSKI BITKOIN: Kineski tajkun priprema organizovanje onlajn aukcija sperme nevakcinisanih muškaraca
Foto: Twitter Printscreen

MILIJARDER U EGZILU U SAD

BUDUĆI ANTIVAKSERSKI BITKOIN: Kineski tajkun priprema organizovanje onlajn aukcija sperme nevakcinisanih muškaraca

Planeta -

Kineski milijarder u egzilu, blizak Trampističkim mrežama, organizuje onlajn aukcije „nevakcinisane sperme“, koju antivakseri predstavljaju kao „budući bitkoin“.

Ideja da će sperma muškaraca koji nisu primili vakcinu protiv Covid-19 uskoro biti veoma tražena proizilazi iz teorija zavere koje tvrde da vakcine izazivaju masovni sterilitet.

Guo Vengui, čiji je egzil u Sjedinjenim Državama okončan hapšenjem sredinom marta zbog navodne prevare, planira da ove aukcije organizuje u junu na konzervativnoj društvenoj mreži Gettr.

Ovaj kineski tajkun blizak je bivšem savetniku Donalda Trampa Stivu Benonu.

Ova nova vrsta aukcije će takođe uključiti "moju sopstvenu spermu, naravno", rekao je on.

Ali hapšenje bi moglo da poremeti njegove planove. Tajkun je optužen da je organizovao složenu prevaru kako bi iznudio više od milijardu dolara od hiljada ljudi koji ga prate na mreži.

Bez obzira da li se ove aukcije održe ili ne, već su izazvale pometnju u Gettr-u, a obožavaoci milijardera to vide kao priliku da „spasu budućnost čovečanstva“ ili tvrde da je nevakcinisana muška sperma „budući bitkoin“.

„Ove aukcije su zasnovane, uopšteno govoreći, na lažnim argumentima da su vakcine protiv covida štetile plodnosti“, rekao je za AFP Džon Gregori iz NewsGuarda.

„Pisci dezinformacija o vakcinama propagiraju ovu tvrdnju, uprkos brojnim medicinskim studijama koje pokazuju da vakcine ne utiču negativno na plodnost muškaraca i žena.

Guo Vengui nije pojasnio kako će sperma biti testirana, ali je obećao "naučne" metode kao i pismo advokata kao potvrdu da je donor nevakcinisan.

(Kurir.rs/tportal.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track