TINEJDŽER OSUĐEN NA DOŽIVOTNU! Njegova majka pozvala policiju i rekla da je njen sin nekoga ubio, ubrzo je sve otkriveno
Foto: Printscreen/Avon and Somerset Police, rintscreen/AVON AND SOMERSET POLICE

kobna svađa

TINEJDŽER OSUĐEN NA DOŽIVOTNU! Njegova majka pozvala policiju i rekla da je njen sin nekoga ubio, ubrzo je sve otkriveno

Planeta -

Jedan 19-godišnji mladić osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva nakon što je njegova majka obavestila policiju da je nasmrt izbo drugog tinejdžera.

Džošua Delbono je ubio 16-godišnjeg Čarlija Bejtsa tokom tuče dve grupe u Radstoku u Somersetu. Određeno mu je da služi najmanje 21 godinu nakon što ga je porota proglasila krivim nakon dvonedeljnog suđenja.

Delbono je priznao da je ubo Čarlija, ali je negirao ubistvo, tvrdeći da je branio prijatelja, piše BBC.

Sud je čuo da je Delbonova majka kada je pozvala policiju rekla: "Moj sin je nekoga ubio. On je sada u mojoj kući, ne mogu da ga pustim nigde".

Čarli je umro nakon što je izboden na parkingu u blizini gradske biblioteke. Sud je saznao da je on bio sa grupom od šest prijatelja te noći, kada su dva automobila - jednim kojim je upravljao Delbono - stigla na parking.

Porota je čula da je postojala istorija loših odnosa između žrtve i jednog iz Delbonove grupe. Razmena uvreda između Čarlija i prijatelja optuženog brzo je eskalirala u tuču između grupa.

Nekoliko sekundi kasnije optuženi je izašao iz svog vozila sa nožem i ubo žrtvu nekoliko puta, čula je porota.

Dok je Čarli iskrvario na smrt, Delbono je vikao „nemoj više da se kačiš sa nama“ dok su on i njegovi prijatelji napuštali lice mesta, izvestili su svedoci.

Ceo incident je trajao manje od pet minuta. Nakon ubistva, Delbono se odvezao do jezera Širvoter blizu Vorminstera u Viltširu gde je bacio nož i spalio deo svoje odeće.

Jedan iz Delbonove grupe snimio je na svom telefonu.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track