"DA LI NEKO STVARNO MISLI DA BI AMERIKANCI DOZVOLILI TAKAV PROPUST?" Ignjatović: Ovo je klasičan scenario iz dva svetska rata
Foto: Kurir TV, Shutterstock

rat u ukrajini

"DA LI NEKO STVARNO MISLI DA BI AMERIKANCI DOZVOLILI TAKAV PROPUST?" Ignjatović: Ovo je klasičan scenario iz dva svetska rata

Planeta -

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, izjavio je da postoji mogućnost da procureli poverljivi američki dokumenti mogu biti lažni i namerno plasirani s ciljem da dovedu Rusiju u zabludu.

Američki mediji su ranije javili da su Pentagon i Ministarstvo pravde SAD otpočeli istragu o curenju poverljivih dokumenata, koja se odnose na planove NATO-a i Vašingtona da osposobe ukrajinske snage za kontraofanzivu.

Na ovu temu u jutarnjem programu Kurir televizije govorio je Stevan Ignjatović, pilot u penziji, a preko vibera se uključio Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

jutarnji
foto: Kurir televizijać

- Ovo je jedna velika farsa. Jedna strana hoće drugu stranu da omalovaži jer je nemoćna da joj se suprotstavi. Imate bar 15 američkih obaveštajnih službi. Da li neko misli da su Amerikanci toliko skloni propustima da informacije mogu da idu tek tako. Ja mislim da je to jedna velika igra, koja datira još od kad su počeli ratovi širom sveta. U Prvom i Drugom svetskom ratu je toliko informacija podmetnuto - rekao je Ignjatović i dodao:

- Rusi od samog početka operacije tvrde da se ne bore protiv Ukrajine već protiv NATO pakta. Ako imate Himars sisteme, a nemate obučene ljude da ih koriste, ko će drugi da ratuje nego Amerikanci.

Kokanović tvrdi da je indikativno što se od mogućih scenarija okončanja rata koji stoje u navodno tajnim dokumentima ne navodi mogućnosti sklapanja mira.

jutarnji
foto: Kurir televizijać

- U ovim okolnostima nijedan scenario okončanja rata nije nemoguć. Ono što je meni zapalo za oko jeste da nijedan scenario ne uključuje mogućnost mira koji bi se uspostavio dijalogom. Zelenski je rekao da ga brinu izjave zapadnih savetnika da će ukoliko padne Bahmut morati da pregovara sa Putinom o miru. Time je poslao snažnu poruku da on nije za uspostavljanje mira - tvrdi Kokanović i dodaje:

- Što se tiče curenja ovih dokumenata Rusija je rekla da će biti vrlo oprezna kada je u putanju njihovo tumačenje. Ono što je vrlo važno jeste da prema svim standardima i normama jeste da kada vi direktno finansirate jednu stranu u sukobu, vi praktično postajete učesnici u ratu. Treba napomenuti da se osim oružanih borbi vodi i medijski rat. U Sloveniji su potpuno nedostupni mediji koji ne izveštavaju po propisima Evropske unije.

04:43

DA LI NEKO MISLI DA SU AMERIKANCI TOLIKO PROPUSTLJIVI? Pilot u penziji objasnio šta stoji iza curenja dokumenata iz Pentagona

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track