GRUBO MEŠANJE U UNUTRAŠNJE STVARI RUSIJE: Ministarstvo pozvalo ambasadore SAD, Britanije i Kanade na razgovor
Foto: Shutterstock/Helen Filatova

GRUBO MEŠANJE U UNUTRAŠNJE STVARI RUSIJE: Ministarstvo pozvalo ambasadore SAD, Britanije i Kanade na razgovor

Planeta -

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas na razgovor ambasadore Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Kanade zbog, kako se navodi, aktivnosti koje ne odgovaraju diplomatskom statusu.

"Zbog grubog mešanja u unutrašnje stvari Rusije i aktivnosti koje ne odgovaraju diplomatskom statusu, u Ministarstvo spoljnih poslova pozvani su ambasadori SAD, Velike Britanije i Kanade", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi TASS.

Prethodno je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova osudila izjave ovih ambasadora nakon objavljivanja presude publicisti Vladimiru Karamurzi, optuživši ih za direktno mešanje u unutrašnje stvari Rusije.

Ona je zahteve ambasadora SAD i Kanade za oslobađanje Karamurze nazvala "vrhuncom cinizma", rekavši da su u njihovim državama besramno krše ljudska prava i proganjaju neistomišljenici.

Moskovski gradski sud juče je osudio opozicionog političara Vladimira Karamurzu na 25 godina zatvora zbog izdaje i širenja lažih vesti o ruskoj vojsci. Pored toga, on je kažnjen sa 400.000 rubalja i zabranom da se bavi novinarstvom na sedam godina, prenele su RIA Novosti.

Kurir.rs/Blic/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track