ODSEKLI SEBI GLAVE U ČAST ŠIVE: Par iz Indije napravio giljotinu za ritualno samoubistvo, obezglavljena tela našla njihova deca
Foto: Printscreen Twitter

užas

ODSEKLI SEBI GLAVE U ČAST ŠIVE: Par iz Indije napravio giljotinu za ritualno samoubistvo, obezglavljena tela našla njihova deca

Planeta -

Jedan indijski par je navodno je izvršio rutualno samoubistvo, za koje je koristio giljotinu koja je napravljena u kućnoj radinosti.

Par je sebi odsekao glavu u bizarnom ritualu žrtvovanja, saopštila je policija.

Policija Vinčije je saopštila da su Hemubhai Makvana (38) za koga se tvrdi da je farmer, a njegova supruga Hansaben (35) očigledno koristili improvizovani uređaj u svojoj kolibi, negde između subote uveče i nedelje popodne.

„Par je prvo pripremio vatreni oltar pre nego što je stavio glave pod mehanizam nalik na giljotinu koji je držao konopac“, rekao je za Hindustan tajms policijski podinspektor Indrajitsih Jadeja.

„Veruje se da su sami aktivirali oštricu giljotine, tako da su im glave pale u havan kund”.

Havan kund je tradicionalna jama za vatru koja se ponekad koristi u ritualu koji se vrši da bi se zadovoljili bogovi.

U blizini je, kako se navodi, pronađena poruka u kojoj se od njihovih roditelja traži da paze na njihovu decu od 12 i 13 godina, koja su po povratku kući našla obezglavljena tela.

U poruci se takođe navodi da je njihova smrt samoubistvo i da niko drugi nije bio umešan, navodi Tajms of Indija.

List dodaje da su deca poslata da žive kod ujaka po majci.

Jadeja je rekao da se par molio bogu Šivi, hinduističkom bogu razaranja, svakog dana u poslednjih godinu dana, u svetilištu koje su izgradili na svom imanju.

Istraga je u toku kako bi se utvrdilo da li je odrubljivanje glava bilo deo rituala „crne magije“, ali gospodin Jadeja je rekao da ništa ne isključuje.

Ritualne ljudske žrtve nisu nepoznate u Indiji, gde zvanični podaci pokazuju da je bilo više od 100 prijavljenih slučajeva između 2014. i 2021.

(Kurir.rs/Sky news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track