BRITANAC KUPIO PIĆE U BARU, DOBIO 10 GODINA ZATVORA: Odmor u Maroku se pretvorio u PAKAO, novac kojim je platio račun FALSIFIKOVAN
Foto: Printscreen INSTAGRAM/@ALANNACORNICK

tvrdi da je nevin

BRITANAC KUPIO PIĆE U BARU, DOBIO 10 GODINA ZATVORA: Odmor u Maroku se pretvorio u PAKAO, novac kojim je platio račun FALSIFIKOVAN

Planeta -

Oliver Endrjuz iz Bornmuta uhapšen je u novembru nakon što su policajci optužili njega i njegovog prijatelja za posedovanje i distribuciju lažnog novca.

Ovaj 29-godišnjak i njegov prijatelj otišli ​​su u klub u Marakešu poslednje noći svog odmora i kupili piće.

Ali sledećeg dana, policajci su ih uhapsili.

Vlasti su rekle Endrjusu da je polovina njegovog novca lažna. Posle pet meseci, 11. aprila, oni su osuđeni na po 10 godina zatvora.

Odbačene su optužbe za stvaranje organizovane kriminalne grupe i pravljenje lažnog novca.

Ali Endrjuz insistira da nije znao da je novac koji je koristio lažan. Njegova skrhana partnerka Alana Kornik rekla je da će podneti žalbu na kaznu, opisujući je kao "najgori mogući ishod".

Rekla je za BBC : „Bila sam u potpunom haosu".

„Nemam reči – bukvalno ne mogu da verujem.

Porodica gospodina Endrjuza rekla je da su njegove muke pogoršale vlasti koje mu nisu dale zvaničnog prevodioca ili priliku da razgovara sa advokatom.

Njegovi zabrinuti voljeni su takođe ispričali kako mu je 2021. dijagnosticirano srčano oboljenje i da mu trebaju svakodnevni lekovi.

Gospođa Kornik je ranije ispričala kako su ga držali u "skučenim prostorima" sa 32 osobe u ćeliji za 12 osoba.

Na Fejsbuku je napisala: „Kada smo ga posetili u zatvoru, bio je u veoma pogoršanom psihičkom i fizičkom stanju i počeo je da razmišlja o samoubistvu jer nije mogao ni sa kim da komunicira zbog jezičke barijere.

Trebalo bi da bude određen novi datum suđenja i predmet će biti ponovo pokrenut kod drugog sudije.

(Kurir.rs/The Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track