OVO JE ČOVEK KOJI JE PUCAO NA KOMŠIJE: Upucao devojčicu (6) i njenog oca jer su došli po loptu u njegovo dvorište! (FOTO)
Foto: Printscreen/Gaston County Police Department

OVO JE ČOVEK KOJI JE PUCAO NA KOMŠIJE: Upucao devojčicu (6) i njenog oca jer su došli po loptu u njegovo dvorište! (FOTO)

Planeta -

U Severnoj Karolini se traga za muškarcem optuženim da je upucao šestogodišnju devojčicu i njenog oca nakon što se njihova košarkaška lopta otkotrljala u dvorište osumnjičenog.

U ovom slučaju je povređeno još dvoje ljudi – muškarac i žena.

Policija je saopštila da je osumnjičeni, 24-godišnji Robert Louis Singletari, i da je dalje na slobodi. Singletari se suočava sa četiri tačke optužnice za pokušaj ubistva prvog stepena.

Policija je takođe optužila osumnjičenog za dve tačke za napad smrtonosnim oružjem sa namerom da ubije i jednu tačku za posedovanje vatrenog oružja od strane prestupnika.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji da je u decembru napao svoju devojku maljem.

Policija okruga Gaston je prvi put primila poziv hitne pomoći u 19:44 po lokalnom vremenu u utorak zbog pucnjave.

Istražitelji su kasnije izvestili da su šestogodišnje dete i njen otac teško povređeni. Odrasla žena je pogođena metkom, a drugi odrasli muškarac je upucan, rekli su.

Komšija je novinarima rekla da je do pucnjave došlo nakon što se košarkaška lopta otkotrljala u dvorište osumnjičenog.

„Igrali su košarku, a lopta se otkotrljala u njegovo dvorište. Otišli su da je donesu. Bilo je to ludo“, rekao je Džonatan Robertson, koji živi u kvartu okruga Gaston.

„Nikad to nismo očekivali za milion godina. Nismo očekivali da će neko izvući pištolj među decom“, naveo je.

Policija je saopštila da je osumnjičeni ušao u svoju kuću i izašao sa pištoljem pre nego što je neselektivno pucao na komšije. Gospodin Vilijam i njegova ćerka su bili pogođeni kada su roditelji žurili da prikupe svoju decu, prenosi BBC.

Dete koje je povređeno u pucnjavi, progovorilo je za medije o pucnjavi u intervjuu za lokalni novinski kanal ABC.

„Metak se vratio i metak mi je ušao u obraz“, rekla je šestogodišnjakinja, koju BBC ne imenuje zbog njenih godina.

Ona je dodala da njen otac ostaje u bolnici u Šarlotu. On se leči od povrede pluća i problema sa jetrom nakon što je pogođen u leđa.

Policija je izdala naloge za hapšenje Singletarija, rekao je šef policije okruga Gaston Stiven Zil u saopštenju u sredu.

Šef Zil je dodao da „ovakva vrsta nasilja neće izdržati“.

„Preko noći smo sproveli opsežnu potragu za Singletarijem i udružili smo se sa regionalnom radnom grupom za begunce maršala Sjedinjenih Država da nam pomognu dok nastavljamo da tražimo“, rekao je on.

Pucnjava je najnoviji u nizu incidenata nasilja iz vatrenog oružja širom SAD u kojima su učestvovali mladi Amerikanci za koje se navodi da su greškom prišli pogrešnoj osobi ili kući.

U Teksasu, 18-godišnja navijačica Pejton Vašington upucana je i teško povređena u utorak nakon što je greškom pokušala da uđe u pogrešno vozilo na parkingu u blizini Ostina u Teksasu.

U državi Njujork, 20-godišnja Kailin Gillis ubijena je u subotu nakon što je njihov prijatelj dovezao njihov automobil na pogrešan prilaz.

A prošlog četvrtka u Misuriju, 16-godišnji Ralf Jarl je upucan u glavu i ruku kada je pozvonio na vrata na pogrešnoj adresi.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track