ŠVEDSKA POLITIČARKA UZELA ORUŽJE U RUKE: Lepa Karolin se pridružila ukrajinskoj vojsci i sprema se za odlazak na front (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

ugovor

ŠVEDSKA POLITIČARKA UZELA ORUŽJE U RUKE: Lepa Karolin se pridružila ukrajinskoj vojsci i sprema se za odlazak na front (FOTO)

Planeta -

Nekadašnja poslanica u švedskom parlamentu Karolin Nordengrip (43) potpisala je ugovor sa Oružanim snagama Ukrajine i ubrzano se sprema za odlazak na front.

Nordengrip je na svom profilu na Instagramu pozvala sve da pomognu Ukrajini.

- Vest da sam se pridružila ukrajinskoj vojsci proširila se veoma brzo. Veoma sam zahvalna na svim porukama i podršci koju dobijam od ljudi iz celog sveta. Ne znam šta da kažem. Hvala. Molim vas da razmislite da li postoji čak i mala stvar koju možete učiniti za Ukrajinu kako biste im pomogli. Slava Ukrajini - napisala je na Instagramu.

Nordengrip je ujedno demantovala navode pojedinih medija da je pristupila ukrajinskoj međunarodnoj legiji i navela da je postala deo regularne ukrajinske vojske. Nekadašnja švedska poslanica je za RSE rekla da će služiti u 47. mehanizovanoj brigadi i da se već sprema za odlazak na front.

Nordengrip se bavi politikom već 15 godina. Od 2018. do 2022. bila je član Švedske demokratske partije u Riksdagu, međutim, odlučila je da promeni svoj život prošle godine kad je videla i čula vest o navodnim masakrima u Irpinu i Buči.

(Kurir.rs/Ukrinform)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track